Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCANITA CU CARNEA DE VITA

Retete si gust
Iarna este anotimpul în care începem să tânjim după feluri de mâncare mai consistente, care să ne și încălzească. Printre ele se numără și tocănițele. De exemplu, poți să pregătești oricând o variantă mai clasică, tocmai prin simplitatea ingredientelor ce o compun.
vita
OCANITA CU CARNEA DE VITA

Ingrediente:

1, 4 kg carne de vită
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
4 căni supă de vită
3 căței de usturoi
3 foi de dafin
2 linguri de pastă de tomate
3 tulpini de țelină
1 fenicul
1/4 linguriță pudră de cuișoare
1/2 linguriță pudră de ghimbir
300 ml vin roșu
6-8 cartofi de mărime medie
12-15 morcovi beby
2 linguri cimbru proaspăt, tocat
2 linguri pătrunjel tocat
sare și piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Carnea va fi tăiată cubulețe, în funcție de dimensiunea dorită
Pasul 2: Ocupă-te de legume: Vei toca usturoiul și ceapa. Vei tăia cubulețe țelina, cartofii și feniculul. Morcovii vor fi tăiați pe jumătate
Pasul 3: Vei pune uleiul de măsline în două locuri: 1 lingură într-o cratiță, în care vei face tocănița, iar alta într-o tigaie. Ambele vase vor fi puse pe foc
Pasul 4: Carnea va fi împărțită în mod egal pentru a fi pusă în ambele vase. O vei pune să se rumenească.
Pasul 5: După ce porția care a fost pusă în tigaie s-a rumenit, o vei combina cu aceea din cratiță și vei continua să lași la gătit, la foc mic
Pasul 6: Peste carne vei pune și ceapa, lăsând-o să se gătească până când devine transparentă.
Pasul 7: Peste carne și peste ceapă vei turna supa de vită și vei amesteca bine, nelăsând să se lipească
Pasul 8: Pe măsură ce carnea se înmoaie, vei adăuga usturoiul și foile de dafin.
Pasul 9: Vei adăuga și pasta de tomate.Vei continua să lași pe foc până când cantitatea de supă se reduce cu 1/3, iar pasta de tomate se absoarbe complet.
Pasul 10: După aceea poți să adaugi peste carne bucățile de țelină și de fenicul
Pasul 11: Lasă la gătit, la foc mic, până când legumele se înmoaie, având grijă ca vasul să fie descoperit. Odată ce supa a fost complet absorbită, adaugă usturoiul, mirodeniile și vinul. Mai amestecă ușor
Pasul 12: După aproximativ 20 de minute poți să pui peste carne morcovii și cartofii. Vei reduce treptat focul
Pasul 13: Când sesizezi că legumele s-au înmuiat bine, iar carnea este perfect pătrunsă, poți să adaugi și verdeața. Vei mai acoperi vasul și vei mai lăsa la foc pentru alte aproximativ 20 de minute, neuitând să adaugi sare și piper. Numai după ce legumele și carnea sunt perfect gătite vei ști că tocănița este gata.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!