Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinte cu branza

Retete si gust
Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma.  Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc
branza
Placinte cu branza

Ingrediente:

Aluat
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata. Amesteca si lasa 10 minute la crescut.Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie. Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline. Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina, daca aluatul e prea moale, fie putin lapte cald, daca aluatul e prea ferm Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura. Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale. Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale. Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila. Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imaginePune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1, pentru a nu se desprinde la copt, apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc. Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt. Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele. Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos. Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!