Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA KATI

Retete si gust
Descopera pe https://retetesigust.blogspot.com, retete simple si delicioase pentru momentele dulci cu cei dragi. Prajitura Kati cu foaie sfaramata. O prajitura a copilariei din Arad, cu doua foi extrem de fragede si o crema cu rom si ciocolata plus spuma vanilata si ciocolata rasa. O reteta ungureasca veche.
KATI
PRAJITURA KATI
Ingrediente:


  • Pentru foi (3)
  • 450 gr faina
  • 200 gr margarina cu unt
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 1 foaie zdrobita
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • 1/2 pachet margarina cu unt 125 gr
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Pentru spuma de albusuri
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata neagra

    Mod de preparare:

    1. Pentru foi mixam margarina cu unt cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
    2. Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii pe care o tapetam cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.
    3. Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim la crema.
    4. Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.
    5. Margarina cu unt o mixam cu zaharul pudra pana devine spuma apoi impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de margarina cu unt la compozitia de foi zdrobite.
    6. Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema cea de a doua foaie.
    7. Pentru spuma mixam cu un tel albusurile cu zaharul pudra la baine-marie. Cand bezeaua se intareste o intindem rapid peste prajitura.
    8. Ornam deasupra cu ciocolata rasa si lasam prajitura cateva ore la rece inainte de servire.
    9. Foile se vor inmuia de la crema, deci nu necesita nici o insiropare.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!