Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA BETIVA CU FRUCTE USCATE

Retete si gust
Fructele uscate sunt cele mai folosite la prepararea prăjiturilor. Acestea oferă deserturilor o aromă deosebită și un gust imbatabil. Astăzi vă propunem să le combinați într-o singură prăjitură, ca să obțineți un deliciu fenomenal, delicios, aromat și cu gust dulce-acrișor. Această prăjitură va deveni preferata dvs., la micul dejun!
fructe
PRAJITURA BETIVA CU FRUCTE USCATE

Ingrediente

  • 3 cesti faina
  • 3/4 ceasca pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 prafuri sare
  • 3/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1/2 lingurita cuisoare pudra
  • 1 1/2 ceasca unt moale
  • 1 1/2 ceasca zahar
  • 3/4 ceasca zahar brun
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 5 oua mari
  • 1 1/4 cesti lapte batut 
  • 2 1/2 cesti fructe uscate amestec
  • 500 ml rom 
  • 1/2 ceasca amestec de nuci tocate
  • 1/2 ceasca cirese confiate tocate
  • 1/2 ceasca fulgi de ciocolata
    Mod de preparare:
    Fructele „beţive” pentru prăjitura omonimă se prepară cu ceva timp înainte, pentru ca alcoolul să intre bine în fructe. Fructele uscate se pun într-un castron mare şi se toarnă rom peste ele, cât să le acopere bine. Se lasă în vasul acoperit, la frigider, o săptămână.
    Încinge cuptorul la 160 de grade şi tapetează cu hârtie de copt o tavă înaltă pentru prăjituri. .
    Amestecă ingredientele uscate: făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara.
    Bate separat untul moale, adaugă zahărul alb şi zahărul brun şi continuă să amesteci până ce devine pufos. Adaugă ouăle bătute puţin, esenţa de vanilie şi amestecă bine.
    Adaugă încet o treime din ingredientele uscate şi înglobează în amestec. Adaugă o treime din laptele bătut şi amestecă bine. Adaugă încă o treime din amestecul de ingrediente uscate, apoi lapte bătut şi tot aşa, până ce toate ingredientele s-au amestecat bine şi aluatul este omogen.
    Adaugă fulgii de ciocolată, fructele scurse din rom, cireşele confiate şi nucile şi alunele, migdalele, etc. Amestecă foarte uşor şl puţin timp.
    Toarnă aluatul de prăjitură beţivă în formele tapetate până la jumătatea vasului.
    Dă la cuptor timp de 55 de minute, apoi redu flacăra la minim şi mai lasă 10-15 minute, sau până ce trece testul cu scobitoarea.
    După ce s-a răcit, înfăşoară prăjitura beţivă în folie de plastic şi lasă la temperatura camerei timp de 12-24 ore. Serveşte cu ceai, cafea sau lapte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!