Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PASTE CU CARNE

Retete si gust
Paste tricolore cu sos de carne este o reteta usor de preparat, potrivita pentru intreaga familie! Paste tricolore cu sos de carne o reteta economica!
PASTE
PASTE CU CARNE

Ingrediente:

  • 500g paste tricolore 
  • 700g carne de vita macra, tocata
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba, tocata fin
  • 4-5 catei de usturoi, trecuti prin presa
  • 450ml bulion
  • 200ml apa
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • 3 linguri zahar tos/brun
  • 2 linguri oregano uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • 2 linguri praf de usturoi
  • 2 linguri fulgi de ceapa
  • o lingurita rozmarin uscat
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingura otet balsamic
  • sare si piper dupa gust

Mod de prparare: Intr-o tigaie incapatoare, calim in ulei de masline ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul trecut prin presa si il calim cateva secunde impreuna cu ceapa. Trebuie sa avem grija sa nu se arde. Usturoiul devine amar cand e rumenit. Adaugam carnea de vita, o amestecam bine cu lingura, pentru a rupe bucatile mari. Rumenim carnea de vita pana isi schimba total culoarea. Punem restul ingredientelor. Amestecam bine. Lasam sosul sa fiarba la foc foarte mic, cel putin 2-3 ore. Amestecam din cand in cand. La final trebuie sa avem un sos cremos, dens, plin de arome.

Cand sosul este pe final, fierbem pastele tricolore dupa instructiunile de pe ambalaj. Pentru fiecare persoana calculcam 80-100g paste. Pentru fiecare 100g paste uscate, punem la fiert 1 litru de apa. Astfel, intr-o oala mare punem la fiert 5 litri de apa. Cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare si pastele. Fierbem pastele 8 minute, pana sunt al dente. Le scurgem din apa in care au fiert, fara a le clati. Amidonul de pe paste ajuta sosul de carne sa se lege mai bine de acestea.

Amestecam foarte bine. 

Daca aveti la indemana un pumn plin de parmesan proaspat razuit, faceti bine si puneti-l peste paste. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!