Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT RAPID

Retete si gust
Reteta simpla de tort rapid si delicios, cu foi fragede si crema fina si aromata. Este un tort care se face foarte repede, ceea ce il face ideal pentru zilele in care nu ai timp prea mult de stat in bucatarie insa doresti sa faci un desert rapid si delicios.
YORT
TORT RAPID
Ingrediente
  • Pentru foi:
  • 12 albusuri
  • 250 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • Umplutura:
  • 12 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 g unt sau margarina
  • In plus:
  • nuci pentru decor
  • ciocolata

    Mod de preparare

    Separa albusurile de galbenusurile.
    Preincalzeste cuptorul la 180° C.
    Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile impreuna cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.
    Viteza mixerului se creste treptat pentru ca zaharul sa aiba timp sa se topeasca.
    Cu ajutorul unei spatule incorporeaza nucile macinate la bezea.
    Amesteca cu miscari lente, de sus in jos pentru a obtine o compozitie cat mai aerata.
    Distribuie uniform compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt.
    Introdu la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, cat sa se rumeasca.
    Atunci cand vei pune compozitia in forma vei avea impresia ca foaia va fi destul de groasa, dar dupa ce se va coace ea va ramane de aproximativ un cm grosime.
    Taie foaia coapta in patru fasii de aceeasi dimensiune.
    Pentru umplutura, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand vei obtine un amestec albicios.
    Fierbe compozitia la bain-marie, amestecand constant cu o lingura de lemn.
    Se fierbe pana in momentul in care vei trage cu lingura pe fundul vasului si nu va mai ramane semn.
    Cand amestecul de galbenusurile s-a ingrosat, pune ciocolata rupta in bucati.
    Amesteca bine sa se dizolve ciocolata, apoi incorporeaza untul.
    Lasa umplutura deoparte, cat sa se racoreasca.
    Aseaza prima foaie si distribuie pe aceasta 1/4 din umplutura.
    Pune cea de a doua foaie si distribuie 1/3 din umplutura ramasa.
    Continua in acest fel pana cand vei termina umplutura si foile.
    Tortul asamblat se tine la frigider pentru cel putin o ora inainte de a fi portionat.
    Decoreaza tortul cu nuci si ciocolata data pe razatoare.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!