Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCHTURA MOLDOVENEASCA

Retete si gust

Tochitura este o mâncare românească, preparată diferit în diverse zone ale ţării. Azi va prezentăm tochitura moldoveneasca, un fel de mâncare nelipsit din meniurile moldovenesti cu specialităţi tradiţionale.

PORC
TOCHTURA MOLDOVENEASCA
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 300 g cârnaţi afumaţi
- 200 g slănină
- 3 linguri untură 
- 1 pahar cu vin alb sec
- 4-5 căţei de usturoi
- 3 linguri cu pastă de tomate
- sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru, dafin
- 200 ml apă 
- 200 ml vin sec
- mămăliguţă
- 1 ou pentru fiecare
Mod de preparare:
Punem untură în ceaun, iar când s-a încins adăugăm slănină şi pulpă de porc tăiată cubuleţe. Amestecăm bine, până când slănina începe să se topească, iar carnea se albeşte pe toate părţile. Acum adăugăm apă, sare, piper şi condimentele dorite, jumătate din usturoiul tocat mărunt şi lăsăm să fiarbă până se evaporă tot lichidul şi începe să sfârâie din nou. Acum punem şi cârnaţii, 1-2 foi de dafin udate şi stoarse pentru a evita arderea lor în uleiul încins. În acest punct verificăm carnea. Dacă e destul de pătrunsă, trecem la etapa următoare, iar dacă nu, mai punem un pahar cu apă şi lăsăm până la evaporarea completă. Mai lăsăm puţin şi stingem cu un pahar de vin alb şi punem şi restul usturoiului. Pentru cine vrea puţină culoare şi puţin sos peste mămăliguţă, punem şi 3 linguri de pastă de tomate diluata cu puţină apă. Amestecăm bine şi lăsăm să scadă acoperind parţial cu un capac. Facem mămăliguţă, după gustul fiecăruia.Tradiţia o cere cu o consistenţă mai tare. Pregătim tigaia cu ulei, pentru ochiuri. Întindem toate farfuriile şi trecem la împărţit: cu o lingură punem mămăliguţă în fiecare farfurie sau o punem într-un castronel uns cu puţin ulei şi o răsturnăm pe farfurie. Deasupra ei, în mijloc, punem câte un ou-ochi, abia făcut. În jurul mămăliguţei punem carnea, iar în jurul oului brânză de burduf, feta sau telemea. Ar fi minunaţi şi nişte cârnăciori. Ornam cu o frunzuliţă de pătrunjel şi servim cu murături şi, cui îi place, un pahar cu vin roşu.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!