Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFLE PUFOASE CU BRANZA

Retete si gust
Mini chifle super pufoase cu umplutura de branza. Foarte dragalase, pentru copilul din noi. Sunt ideale pentru picnic.
BRANZA
CHIFLE PUFOASE CU BRANZA

Ingrediente

100 ml apa calduta
3/4 pliculet drojdie uscata
100 ml lapte caldut
20 gr zahar
1 ou mare
375 gr faina alba
1/2 lingurita sare
Umplutura
150 gr branza
1 ou mic
1 fir bogat marar
1 fir ceapa verde
sare, piper negru
Bucati: 30

 Mod depreparare

  1. Se dizolva drojdia in apa calduta si putin zahar. Se lasa la loc caldut pana creste si e spumoasa .
  2. Daca faceti aluatul cu masina de paine doar puneti ingredientele in ordinea data in reteta, oul in bateti inainte. Setati masina pe programul de framantat+crescut.
    Daca faceti aluatul manual, bateti bine oul. Adaugati apoi laptele si zaharul. Adaugati drojdia crescuta si amestecati. La final incorporati faina in 3-4 transe, amestecand bine dupa fiecare. Va rezulta un aluat destul de moale, lipicios, pe care trebuie sa-l framantati pana se desprinde de peretii vasului. Puneti aluatul in bol uns, acoperiti si lasati la loc cald pana isi dubleaza voluml .
  3. Aluatul crescut se scoate pe masa data cu faina. Se intinde un pic cu mana, doar cat sa se poata impatura in patru. Aluatul impaturat il puneti inapoi in cuva masinii de paine sau vas si il mai lasati o tura la crescut pana se dubleaza.
  4. Pregatiti umplutura: frecati bine brazna cu fuculita sa se sfarme. Condimentati cu sare si piper, gustand. Adaugati oul si amestecati bine. Adaugati ceapa si mararul tocate fin.
  5. Scoateti aluatul pe masa de lucru data cu faina. Taiati bucati din aluat. Rulati sub forma de rulou cat de cat egal ca si grosime. Taiati ruloul bucati cam cat o minge de ping-pong.
  6. Aplatizati fiecare bucata in palma. Asezati in mijloc 1 lingurita rasa de umputura. Ridicati marginile si le sigilati presand bine peste tot. Rulati usor intre palme ca sa-i dati forma de chifla usor lunguiata ca o mini franzela.
  7. Asezati chiflele formate pe tava de copt, cu partea sigilata in jos, la distanta unele de altele ca sa aiba loc sa creasca.
  8. Introduceti tavile in pungi de plastic si lasati sa creasca la loc cald cam 25 minute.
  9. Incingeti in acest timp cuptorul la 170C. Coaceti chiflele timp de 15 minute sau pana sunt placut rumene deasupra.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!