Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PLACINTA CU CARTOFI, DOVLECEI SI BRANZA

Retete si gust
Ca sa faci o placinta, nu trebuie sa fii cine stie ce bucatar. Dar ca sa-ti iasa una gustoasa, trebuie sa folosesti ingredientele potrivite. Iar ingredientele potrivite sunt cele care-ti plac mai mult. In cazul nostru, dovleceii se potriveste bine cu branza si cartofi.
branza
PLACINTA CU CARTOFI, DOVLECEI SI BRANZA

Ingrediente

750 gr cartofi albi
500 gr dovlecei
150 gr branza  feta
200 gr branza
100 gr branza semi-tare
2 fire menta
1/4 legatura patrunjel
100 gr iaurt
100 ml lapte
1 ou
6 linguri ulei de masline
70 gr faina alba
2 linguri seminte de susan
sare, piper negru

Mod de preparare

  1. Se amesteca iaurtul cu oul si laptele. Se adauga si putina sare in acest amestec.
  2. Se toaca marunt verdeturile.
  3. Se taie felii branza feta si branza telemea. Branza semi-tare se da pe razatoare.
  4. Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se presara jumatate din faina si se amesteca sa se acopere toate feliile.
    Dovleceii se curata si ei si se taie felii subtiri. Se presara restul de faina peste dovlecei si se amesteca sa se acopere toate feliile.
  5. Intr-o tava de 28 x 18 cm, se pune un strat de cartofii, feliile sa se suprapuna usor. Se presara sare si se rasneste piper negru.
  6. Se pune apoi un strat de felii de dovlecel, la fel usor suprapuse si apoi se presara cu sare si piper.
  7. Se presara jumatate din branza razuita.
  8. Se pun cam jumatate din feliile de branza, alternand feta si branza telemea si lasand putin spatiu intre ele, nu trebuie sa fie un strat compact.
  9. Se presara verdeturi.
  10. Se toarna 3 linguri de ulei peste tot ai apoi jumatate din amestecul de iaurt.
  11. Se reiau inca o data straturile de cartofi si dovlecei. Nu uitati sa le sarati si piperati.
  12. Se sfarma restul de branza deasupra, incercand sa acoperiti toata suprafata cat mai compact de data asta. Se presara branza razuita ramasa. Se presara restul de verdeturi.
  13. Se toarna inca 3 linguri de ulei si apoi restul de amestec de iaurt.
  14. Se presara seminde de susan pe toata suprafata. Se acopera tava cu folie de aluminiu.
  15. Se da placinta in cuptorul incins la 180C pentru 30 minute. Se niveleaza suprafata cu dosul unei linguri astfel incat stratul de deasupra sa fie cat mai drept, la final va parea o crusta. Scoateti folia si se mai lasa cam 45 minute, pana placinta e rumena deasupra si daca o intepati in centru cu un cutit ascutit acesta patrunde usor. De asemena verificati sa nu mai fie lichid
    la baza placintei.
  16. Se lasa placinta sa se raceasca complet, apoi se poate taia cuburi. E buna si calduta, dar straturile nu vor fi asa compacte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!