Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELE LA CUPTOR

Retete si gust
Daca va plac chiftelele la cuptor, va recomand cu mare drag aceasta reteta de chiftele. In aceasta reteta am folosit tarhonul si parmezanul, despre care pot spune ca a completat cu succes tot mixul de ingrediente.
chiftele
CHIFTELE LA CUPTOR

Ingrediente

750 gr carne tocata mixta
1 ceapa mai mivi
2 catei usturoi
100 gr miez de paine
100 ml lapte
30 gr parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 fire tarhon cam 1 lingurita cu varf tarhon tocat
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita cu varf sare
Bucati: 28

Mod de preparare

  1. Carnea de vita, vitel si pieptul de porc se tin la congelator cu 1-2 ore inainte de a le tocat. Asa se vor tocat mai usor. Se trec apoi o data prin masina de tocat carne.
  2. Intr-un bol puneti miezul de paine rupt in bucatele si turnati laptele peste el. Lasati sa stea pana e nevoie de el.
  3. In alt bol tocati ceapa cubulete marunte si presarati putin sare. Lasati sa stea pana e nevoie de ea.
  4. Intr-un bol incapator puneti carnea tocata, verdeturile tocate, usturoiul strivit, coaja de lamaie razuita, parmezanul ras, sarea si piperul. Adaugati miezul inmuiat si ceapa stoarsa bine de sucul care-l lasa. Amestecati foarte usor cu o lingura toate acestea, doar cat sa se imprastie egal in bol.
  5. Treceti tot continutul bolului inca o data prin masina de carne. Acum toate elementele din chiftele se vor combina bine. Va rezulta o pasta uniforma.
  6. Din compozitia de carne formati bile de dimensiunea unei nuci. Cand ati terminat de format toate chiftelele, ungeti-va palmele cu putin ulei si rulati chiftelele inca o data intre palme. Va ungeti mainile cu ulei tot la 5-6 chiftele. Asezati chiftelele unse in tava tapetata cu hartie de copt, fara a le inghesui.
  7. Coaceti chiftelele la 250C timp de 10 minute. Chiftelele vor fi palide dupa acest timp. Mutati cuptorul pe grill si mai lasati pana chiftelele se rumenesc placut.
  8. Chiftelele sunt mai bune caldute, dar sunt bune si la temperatura camerei. Se pot reincalzi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!