Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCANE DE VITA

Retete si gust
Am avut surpiza sa aflu ca tocana - adica o mancare de carne de vanat, oaie, porc, vita, pasare, peste,
etc., legume, cu ceapa, vin ,otet ,rosii si condimente. In general se foloseste carnea de vita.
vita
TOCANE DE VITA

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de vita
  • 700 g cepe mici
  • 1 sticlă de vin roşu de masă
  • 1,5 litri supă din concentrat
  • 1 legatura cimbru
  • 1 legatura rozmarin
  • 2-3 foi dafin
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper
Pentru sos
  • 1 pahar de vin roşu de la ingrediente
  • 45 g zahăr pudră
  • 100 ml oţet din vin
  • 1 lingurita scorţişoară măcinată
  • câteva crenguţe rozmarin

    Mod De Preparare

    1. Se curaţa si se porţioneaza carnea care se pune sa se rumeneasca în ulei încins. Când e gata, se scoate carnea, se pun cepele si se lasa sa se înmoaie aproximativ 4 minute.
    2. Se pune din nou carnea si se toarna vinul din care se pastreaza un pahar pentru sos. Se lasa la fiert 20 de minute, la foc mic, din momentul în care clocoteste.
    3. Se toarna supa, se pun foile de dafin, cimbrul, rozmarinul, se presara sare si piper si se lasa la foc mic în continuare pentru o ora. Apoi, se scot ierburile, ceapa si carnea.
    4. Pentru sos, se încalzeste zaharul pâna când se caramelizeaza usor, se pun oţetul si vinul rosu si se lasa la fiert pâna ce se obţine un sirop gros. Se adauga sosul în care a fiert carnea, ceapa, se pun scorţisoara şi rozmarinul si se lasa la fiert sa se reduca din cantitate.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!