Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

COZONAC CU NUCA, MAC, BRANZA SAU CU CACAO

Retete si gust
Beigli cu nuca, mac, branza sau cu cacao. Beigli, sunt denumirile unui cozonac unguresc deosebit. Niste rulade din aluat fraged cu putina drojdie.
cozonac
COZONAC CU NUCA, MAC, BRANZA SAU CU CACAO

Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 250 g unt moale
  • 50 g zahar pudra
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar tos
  • sare, zahar vanilat, coaja de lamaie
Pentru umplutura:
  • 275 g mac, nuca, branza sau cu cacao 
  • 150 g zahar
  • 150 g stafide
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja de lamaie
Pentru uns:
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca laptele cu drojdia si cu zaharul tos. Apoi se adauga restul ingredientelor din reteta si se framanta un aluat care se tine 2 ore la frigider.

Umplutura pentru cozonac cu mac


Se macina macul cu rasnita. Se face un sirop din lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si cand fierbe se adauga macul si se amesteca repede si bine si se stinge focul.

Umplutura pentru cozonac cu nuca

Se macina nuca dar nu foarte marunt. Se procedeaza ca si la crema de mac: se face un sirop din lapte, zahar, vanilie si coaja de lamaie si se opareste nuca macinata cu el.

Umplutura pentru cozonac cu branza

Se face un sirop din lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara se adauga barnza si se amesteca repede si bine.
 

Umplutura pentru cozonac cu cacao

Se face un sirop din lapte, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si cand fierbe se adauga cacao si se amesteca repede si bine si se stinge focul.

Mod de intindere

Se imparte aluatul in 4 si se intinde cate o bucata dreptunghiulara de cca. 30-32 cm lungime si cca 22-25 cm latime.

Se imparte in 4 umplutura si se distribuie uniform pe fiecare foaie intinsa. Se presara cu cate 1/4 din cantitatea de stafide.

Foile umplute se ruleaza si se aseaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Tava mea are 32 cm lungime. Atentie! Ruladele nu se strang foarte tare ci se ruleaza mai lejer, dar nu cu aer intre straturi. Daca sunt rulate prea strans ele pot crapa la copt.
Se ung cu galbenus batut si se lasa 15 minute la dospit. La copt ele vor creste si pe lungime si pe latime.

Coacere

Ruladele cu nuca, mac, branza sau cu cacao se coc la 180° C circa 40 minute. Dupa primele 10 minute cozonacul se acopera cu o hartie de copt.

Servire

Cand sunt coapte aceste rulade cu nuca, mac, branza sau cu cacao se scot si se lasa la racorit. Se taie felii si se servesc cu putine zahar pudra. Sunt foarte fragede si au umplutura dulce si cremoasa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!