Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MAMALIGA CU CIUPERCI

Retete si gust
Ciuperci sote si o mămăliguţă caldă, dar poate fi şi o garnitură excelentă. O porţie de mămăliguţă lângă ciuperci preparate rapid este mereu binevenită. Nimic extravagant, ci simplu, delicios şi cu iz
de nostalgie.
MAMALIGA
MAMALIGA CU CIUPERCI

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca ciuperci champignon tocate
  • 400 g ciuperci salbatice amestec congelat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cesti supa de legume
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 prafuri sare, piper
  • 2 cesti lapte degresat
  • 3/4 ceasca malai grisat
  • 1 ceasca branza rasa 

    Mod De Preparare

    Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică.
    Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.
    Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
    Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.
    Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.
    Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.
    Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!