Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MAMALIGA UMPLUTA

Retete si gust
Am asezat un strat de mamaliga si brinza de burduf, dupa care am adaugat straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă cu restul de mămăligă
şi unt. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.
MAMALIGA
MAMALIGA UMPLUTA

Ingrediente

  • 400 g mălai
  • 50 g brânză de burduf
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 2 crengute cimbru
pentru umplutură
  • 500 g ciuperci
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g şuncă presată
  • 100 g şunculiţă afumată
  • 150 g caşcaval sau brânză telemea
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 30-40 g unt
  • sare
  • piper

    Mod De Preparare

    1. Pentru umplutură, ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi fin tocat, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. Se lasă apoi deoparte.
    2. Într-un vas cu fundul mai gros, se pun 1,25 l apă, un praf de sare şi o lingură de mălai. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă în ploaie şi restul mălaiului. Se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe şi se fierbe 10-15 minute. Când mămăliga este bine fiartă se adaugă brânza de burduf şi verdeaţa tocată mărunt.
    3. Se unge un vas termorezistent cu unt şi se pun 2/3 din mămăligă pe fundul vasului şi puţin ridicat pe pereţii laterali. Se pun straturi succesive de ciuperci, caşcaval, şuncă presată şi şunculiţă, toate tăiate cubuleţe. Se acoperă cu restul de mămăligă şi unt. Se coace în cuptorul încins, 20-25 minute. Se răstoarnă şi se serveşte imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!