Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Profiterol cu ciocolată

Retete si gust
Profiterol cu ciocolată
Ingrediete
Pentru cremă
2 gălbenușuri
80 g zahăr
8 lingurițe făina cernută
250 ml lapte
½ baton de vanilie
Pentru aluat
200 ml apă
100 g unt
120 g făină
4 ouă
2 prafuri de sare
Pentru sosul de ciocolată
200 ml smântână dulce
200 g ciocolată, mărunțită
Mod de preparare
Încălzești cuptorul la 200 de grade. Pentru aluat, topești untul în apa fiartă și adaugi praful de sare. Combini cu făina și amesteci, până ce aluatul nu mai este lipicios și se desprinde de pe pereții cratiței. Pui compoziția într-un vas și lași la răcit 2-3 minute. La final, încorporezi ouăle, bătute bine. Tapetezi o tavă cu făină de copt. Introduci compoziția într-un poș cu șpriț larg și torni în tavă grămăjoare late de aproximativ 3 cm și înalte de 2,5 cm. Dai la copt 20 de minute, sau până se rumenesc ușor. Înțepi fiecare gogoașă cu vârful unui cuțit și mai lași încă 3 minute, cu ușa cuptorului întredeschisă. Le crestezi pe fiecare la capete.
Pentru cremă, încălzești laptele împreună cu batonul de vanilie. Separat, bați gălbenușul cu zahărul, adaugi făina și amesteci. Scoți batonul de vanilie și torni puțin lapte fierbinte peste compoziția cu gălbenuș, apoi adaugi treptat și restul amestecând continuu. Pui crema într-o cratiță și lași să dea în clocot. Dai la răcit. Introduci crema într-un cornet cu șpriț îngust și umpli gogoșile.
Pentru sosul de ciocolată, dai smântâna în clocot și o torni într-un vas peste ciocolată. Amesteci până obții o cremă pufoasă. Servești gogoșile cu sos de ciocolată pe deasupra.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!