Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta cu varza si cartofi

Retete si gust

Placinta cu varza si cartofi

Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 oră
Dificultate:
Foar

Ingrediente

Ingrediente aluat:
- 650 g faina alba
- 50 ml ulei
- 200 ml apa calduta
- 1/2 lingurita sare
- 30 g drojdie proaspata
Ingrediente umplutura:
- 4 cartofi mai maricei
- 3 maini de varza marunta acra
- ulei
- sare , piper alb dupa gust
Alte ingrediente :
- Ulei pentru copt

Preparare

Etapa 1

Cartofii curatati , spalati , feliati ii punem la fiert in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii zdrobim adaugam 4 linguri ulei , sare si piper dupa gust. Varza acra o spalam in mai multe ape , o stoarcem bine si pe circa 5 linguri ulei o calim circa 10 minute amestecand mereu sa nu se arda .

Etapa 2

Cartofii zdrobiti ii amestecam cu varza calita si astfel obtinem umplutura pe care o vom folosi la placinte. Acestea fiind spuse trecem la prepararea aluatului .
Faina o punem intr-un vas mai maricel . In alt vas punem cei 30 gr drojdie cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta .

Etapa 3

Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care vom turna drojdia dizolvata si amestecam cu un pic de faina pana obtinem o maia mai grosuta . Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curent si frig. Dupa ce a dospit aceasta maia , adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat amestecand intre timp .

Etapa 4

Trebuie sa obtinem un aluat elastic nu prea moale dar nici prea tare . Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Acum avem si aluatul gata dospit , sa trecem la actiune !
Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar mai maricel , il presam un pic cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem in mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura .

Etapa 5

Tragem usor marginile aluatului peste umplutura , o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita (sau la marimea tigaii folosite ).

Etapa 6

Procedam identic si cu restul aluatului ( va recomand sa pregatiti inainte de a va apuca de a coace aceste placinte , vreo 3 - 4 bucati deoarece ele se coc relativ foarte repede si nu apucati sa puneti alta la copt daca nu aveti pregatite din timp ).

Etapa 7

Punem tigaia la incins , o pensulam cu un pic de ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta o pensulam din nou cu ulei . Fiind coapta o scoatem pe o farfurie si partea de deasupra o pensulam cu putin ulei . Repetam procedeul cu celelatle placinte .
te ușor
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!