Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Papricas de porc cu galuste de faina

Retete si gust
Papricas de porc

Papricas de porc cu galuste

Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
1 oră
Gata în:
1 h, 20 m
Dificultate:
Foarte uș

Ingrediente

3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)

250 gr afumatura poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)

2 cepe rosii

3-4 morcovi noi,mai mici

1 tulpina usturoi verde

boia,2-3 foi dafin,piper,sare,ulei,unt

Pentru galuste:

2 oua,faina

Preparare

Etapa 1

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija sa nu se arda), se adauga apoi o lingura de boia dulce, 2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc.

Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute, adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.

Punem capacul si lasam sa fiarba, la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute, dam focul incet.

Etapa 2

Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.

Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.

Batem 2 oua bine de tot, apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650), la final avem nevoie de o consistenta… cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose.

Etapa 3

Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa, apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.

Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).

Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute, pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.

Etapa 4

Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala, am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare), am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.

Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

Pofta mare!
or
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!