Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru ca a fost recent Ziua casniciei mele, la 45 de ani, vin cu o mamaliguta preparata, din dor de mamaiga.

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

INGREDIENTE

  • 500 faina malai
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g rulada cascaval cu carnat
  • 200 g telemea vaca
  • 200 g branza burduf
  • 100 g slanina afumata
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute rosu
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.
 
Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.
 
Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.
 
Feliati cubulete slanina afumata.
 
Spalati ceapa si o feliati rondele subtiri.
 
Intr-o forma de tarta sau tava ne-aderenta se prajeste usor slaninuta si ceapa.
 
Jumatate din prajeala se pune separat .
 
Feliati rulada de cascaval rondele. Taiati telemeaua bucati.
 
Se intinde pe fundul tavii  jumatate din mamaliguta.
 
Se distribuie jumatate din branzeturi pe toata suprafata.
 
Se continua cu restul de mamaliga intinzandu-se inca un strat.
 
Pentru a intinde mai usor mamaliga folositi o lingura si grasimea ramasa de la prajitul slaninei.
 
Asezati restul de branzeturi in mod egal pe toata suprafata si presarati ceapa verde si slaninuta ramasa.
 
Dati tava la cuptor 20 minute pentru gratinare.
 
Decorati cu ardei iute rosu.
 
Serviti mamaliguta insotita de muraturile.
 
Pofta buna!

SFAT-URI

In loc de iaurt puteti folosi smantana.

Daca tava va permite puteti face mai multe straturi.

Se poate renuntala slanina. Inlocuiti cu unt sau ulei.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!