Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjitură cu smochine și cafea

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Știi că a venit toamna când aromele din bucătărie umplu întreaga casă, cuptorul emană o căldură îmbietoare, iar vremea de afară te îndeamnă să-ți petreci după-amiezile alături de cei dragi, împărțind o băutură caldă și o felie delicioasă de prăjitură.

Prăjitură cu smochine și cafea
Prăjitură cu smochine și cafea

Ingrediente

Blat

1 1/2 cană (*1 cană = 236 ml / 170 g griș / 136 g făină)

5 smochine tăiate în bucățele

1/4 cană de cafea

1/4 cană iaurt

1 cană zahăr

5 ouă

2 linguri praf de copt

150 g migdale

200 g unt nesărat, plus extra pentru uns

extract de vanilie

Glazură

250 g unt nesărat

250 g cremă de brânză

300 g zahăr pudră

100 g gem de smochine

7 smochine

extract de vanilie

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Lasă smochinele pregătite pentru blat la înmuiat în cafea timp de jumătate de oră. Prăjește migdalele 5 minute la cuptor, apoi pisează-le în robotul de bucătărie. Unge o tavă de copt cu unt.

Amestecă smochinele cu nucile până se transformă într-o compoziție legată. Adaugă restul de ingrediente pentru blat. Amestecă până la omogenizare. Toarnă totul într-o formă rotundă și dă-o la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Când este gata, scoate-o din tavă și las-o la răcit.

Glazura

Amestecă untul, vanilia și jumătate din cantitatea de zahăr. Adaugă crema de brânză și restul de zahăr rămas. Împarte glazura în 2 boluri.

Ansamlare

Taie blatul răcit în cercuri egale și fă-i câteva înțepături verticale. Adaugă glazură și câteva linguri de gem de smochine pe prima bucată de blat. Adaugă a doua bucată, unge-o și pe ea cu glazură și gem din plin, apoi termină cu bucata finală. Unge-l cu glazură pe deasupra și decorează-l cu smochinele feliate.

Lasă prăjitura la rece minimum o oră înainte de servire, ca glazura să se întărească.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!