Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Frigarui cu carne tocata si dovlecei

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Frigarui cu carne tocata si dovlecei, un fel de kebab pe bat. Chiftele pe frigaruie, o reteta simpla si rapida cu carne tocata si legume. Ingrediente si mod de preparare pentru frigarui cu carne de pasare.

De minune merge si un sos, langa aceste frigarui, iar daca vreti un pranz mai consistent, va recomand si o portie de cartofi prajiti sau copti.

Frigarui cu carne tocata si dovlecei

Frigarui cu carne tocata si dovlecei

Ingrediente 

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 150 g dovlecei rasi 
  • 60 g pesmet
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat (dupa gust)

Mod de preparare 

Spalam dovleceii, ii stergem, le curatam coaja si ii dam prin razatoarea cu gauri mari.

*Daca dovleceii sunt foarte mari, este bine sa ii taiem pe lungime si sa le eliminam semintele. Acestea pot da un gust amar frigaruilor.

Punem carnea tocata de curcan intr-un vas, adaugam dovleceii rasi, pesmetul, parmezanul, oul, sare si piper dupa gust.

 Framantam carnea pana cand obtinem o compozitie omogena (cca 2-3 minute)

Cu mainile usor unse cu ulei, formam chiftele de cca 70 g. Le infigem pe un bat de frigaruie si le dam o forma lunguiata.

 Incalzim gratarul foarte bine, il ungem cu putin ulei si adaugam frigaruile.

Le frigem cate 4-5 minute, pe foc mediu, apoi le scoatem pe o farfurie si le servim imediat.

 Daca va raman frigarui, sa stiti ca sunt foarte bune si reci. Manca-ti cu mustar cu hrean, dupa ce s-au racit, si cu o bucatica mica mica de lipie. 

Pofta buna! 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!