Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

OREZ PRAJIT CU OUA SI LEGUME

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Orez prajit cu oua si legume divers colorate, este o reteta din bucataria cantoneza – una din cele mai rafinate si mai cunoscute bucatarii.

Este una din cele mai cunoscute retete de garnituri, se pregateste foarte usor.

Orez prajit cu oua si legume  iese cel mai bine din orezul fiert si racit de cateva ore. Poate fi pregatit si cu o zi inainte.

OREZ PRAJIT CU OUA SI LEGUME

OREZ PRAJIT CU OUA SI LEGUME

INGREDIENTE:

250 g orez cu bob lung 

400 ml apa

150 g legume congelate

2 oua

1 ceapa verde pentru decor

3 linguri ulei

1 lingura sos de soia

sare

MOD DE PREPARARE:

Inainte sa pun la fiert orezul l-am spalat in multe ape, pana cand apa a ramas curata in castron.

Am pus orezul la fiert cu 400 ml apa la foc mediu pana a dat in clocot. Am amestecat, apoi am acoperit cu un capac, am dat focul la minim si am lasat sa fiarba 15 minute. am oprit focul, dar am lasat capacul inca 10 minute.

Orezul este fiert, dar usor al-dente. Am ridicat capacul si l-am aerat cu o furculita, apoi l-am lasat sa se raceasca 6 ore.

Am calit legumele timp de 1 minut (maxim 2 minute) in uleiul foarte incins, apoi le-am scos din wok. 

NOTA: Acest procedeu se numeste stir fry. Legume nu sunt gatite excesiv. Daca aveti cuburi groase de legume puteti sa le caliti 2 spre 3 minute.

In locul legumelor am pus in wok ouale batute in prealabil si am amestecat continuu.

Cand ouale au fost preparate am adaugat orezul si am continuat sa calesc amestecand continuu inca 1-2 minute. Am pus legumele inapoi in wok impreuna cu 1 lingura sos soia si am lasatin jur de 2 minute pe foc, amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.

Am adaugat sare si mai amestecat 1 minut, apoi am luat de pe foc.

Puteti decora bolul de orez cu putina ceapa verde tocata.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!