Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare de fasole galbena pastai

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este o mancarica usoara de vara, puteti sa o faceti de post sau sa-i dati un plus de gust adagand carnaciori, bacon, kaizer, sunculita, ceva afumatura – ce gasiti ramas prin frigider.

Mancare de fasole galbena pastai

Mancare de fasole galbena pastai

Ingrediente

  • 1 kg fasole galbena pastai
  • 2 cepe medii
  • carnati, afumatura (optional)
  • aprox. 1 kg rosii bine coapte
  • sare, piper, delikat (optional)
  • 3-4 catei usturoi
  • marar verde
  • smantana pentru servit (optional)

Mod De Preparare

Curatam pastaile: le rupem capetele si apoi rupem pastaile in doua.

Inlaturam pe cat putem atele pastailor. Le spalam bine in cateva ape si lasam fasolea la scurs.

Pregatim rosiile si tocam ceapa

Intre timp, pregatim rosiile. Le decojim si le taiem marunt intr-un castron.

Lasam deoparte si ne ocupam de ceapa. Taiem ceapa marunt si pregatim si afumatura taind-o in felii potrivite.

Calim afumatura

Punem o oala de 5-6 l pe foc si turnam destul ulei in care sa putem cali afumatura.

Apoi o scoatem si in acelasi ulei vom cali ceapa pana se inmoaie si capata putina culoare.

Adaugam rosiile tocate si inabusim fasolea

In acest moment adaugam rosiile taiate marunt, amestecam si lasam sa fiarba 10-15 min. la foc mic pana isi mai pierd din aciditate.

Potrivim de sare, piper, delikat (optional).

Adaugam apoi in acest sos minunat pastaile de fasole pe care le inabusim si le lasam sa fiarba acoperit la foc mediu.

Lasam sa fiarba pastaile la foc mediu

Dupa 10-15 minute fasolea se va inmuia si va incepe sa fiarba usor. Daca sosul a scazut prea mult, puteti sa adaugati putina apa calda ca sa aiba in ce sa fiarba.

Dar daca ati avut destule rosii (ceea ce recomand, ca ele dau gustul mancarii) nu va fi necesar.

Fasolea isi mai lasa si ea zeama si va fierbe foarte bine in suc propriu.

Adaugam afumatura si usturoiul

Cand e aproape fiarta, adaugati carnatii/afumatura ca sa prinda gust impreuna.

Puneti si cativa catei de usturoi taiati feliute si mai lasati sa fiarba impreuna 5-8 minute.

Servire

Presarati cu marar tocat marunt si serviti aceasta delicioasa mancarica de fasole galbena cu o portie zdravana de smantana.

Este absolut delicioasa, rapid de facut si foarte usoara.

Mancarica de fasole galbena pastai este gata!

Usor, gustos si delicios. Garantat veti primi cereri pentru a doua portie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!