Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cotoletta alla milanese - reteta de snitel milanez

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Cotoletta alla milanese – reteta de snitel milanez – o reteta cunoscuta in toata lumea. Se prepara foarte usor din antricot de vitel sau muschi cu os. Se serveste alaturi de salate si cartofi prajiti.

Este un preparat tipic bucatariei din Milano.

Secretul pentru a obtine un snitel milanez fraged este dubla panatura (tavalirea bucatilor de carne, fara mila, prin pesmet)  si frige in unt.

Cotoletta alla milanese - reteta de snitel milanez
Cotoletta alla milanese - reteta de snitel milanez

Ingrediente

  • -2 bucati de carne de vitel cu os (cam 500 g)
  • -2-3 oua
  • -sare si piper
  • -200 g pesmet
  • - 100 gr unt
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Se curata de pielitele de pe os.

Dupa ce s-a curatat, osul se bate carnea usor cu un ciocan de snitele, pentru a uniformiza grosimea bucati de carne.

Se indeparteaza folosind cutitul nervurile care se afla pe marginea bucatilor de carne, astfel bucatile de carne nu se vor strange.

Intr-un castron se bat ouale iar in altul se pune pesmetul.

Se presara piper pe carne.

Se prinde carnea de os si se face o prima trecere a bucati de carne prin pesmet, apoi se trece prin ou din nou prin pesmet, se trece apoi inca o data prin ou si la final prin pesmet si se preseaza usor.

Apoi se bate putin cu partea lata cutitului, dupa care cu un cutit se face un fel de grilaj pe carne.

Untul si uleiul se pun intr-o tigaie si se incalzesc.

Se pun snitelele si se prajesc pe ambele parti la foc potrivit pana devin aurii.

Se scot din ulei pe hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de grasime, apoi se presara sare deasupra. Nu se sareaza carnea inainte de frigere.

Snitelele milaneze se servesc caldet. Iar daca spunem snitele, trebuie musai si o garnitura pe masura, acestea merg perfect alaturi de un piure de cartofi sau de niste cartofi prajiti.

Asta este totul, reteta noastra este gata, va invit cu drag si pe voi sa o incercati si de abia astept sa reveniti, sa ne spuneti si noua cum a iesit.

Pana atunci, nu imi ramane decat sa va urez spor la gatit.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!