Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pulpe de pui la cuptor cu garnitură de fasole verde

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Încercaţi aceste pulpe de pui la cuptor, suculente şi gustoase, aromate cu condimentele preferate şi garnisite cu păstăi de fasole verde, fierte în zeama gustoasă lăsată de pui în timpul coacerii.

Zvântarea cărnii înainte de coacere şi gătirea puiului la o temperatură ridicată sunt câteva dintre secretele obţinerii unui pui ultra suculent cu o pojghiţă crocantă.

Pulpe de pui la cuptor cu garnitură de fasole verde

Pulpe de pui la cuptor cu garnitură de fasole verde

Ingrediente:

4 pulpe de pui,

boia de ardei dulce, sare şi piper după preferinţă,

1/2 linguriţă de oregano,

1/2 linguriţă de cimbru,

4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt,

suc de la 1/2 lămâie,

3 linguri de ulei,

1 ceapă tocată sau câteva fire de ceapă verde,

1 ardei mare sau 2 mici,

3-4 roşii de mărime potrivită,

500-750 g păstăi de fasole,

pătrunjel proaspăt tocat pentru garnisire

Modul de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220oC .

Pulpele de pui se curăţă de eventualele cotoare, apoi se clătesc cu apă rece. Bucăţile de carne se şterg bine cu prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de apă. Zvântarea cărnii, este un pas important pentru a obţine o pojghiţă crocantă în timpul coacerii.

Carnea se asezonează cu sare, piper, boia dulce, usturoi pisat şi ierburile aromate preferate, după care se stropesc bine cu sucul de la o jumătate de lămâie şi se lasă deoparte, pentru a lăsa aroma condimentelor să pătrundă în carne.

Condimentarea pulpelor:

Ceapa se curăţă şi taie mărunt, iar ardeii şi roşiile se taie în felii. Păstăile de fasole se curăţxtremităţi şi se rup în bucăţi de mărimea dorită.

Ceapa se curăţă şi taie mărunt, iar ardeii şi rosille se taie în felii. 

Într-un vas sau o tigaie mare unsă uşor cu ulei, se pune ceapa tocată şi se amestecă până când devine sticloasă. Se ia apoi tigaia deoparte şi se aşează păstăile de fasole pe fundul tăvii şi feliile de ardei.

Se aşează păstăile de fasole pe fundul tăvii şi feliile de ardei. 

Se aranjează apoi pulpele condimentate şi la sfârşit se adaugă feliile de roşii.

Se aranjează apoi pulpele condimentate, şi la sfârşit se adaugă feliile de roşii

Se acoperă vasul de copt şi se dă la cuptor pentru 10 minute. Se descoperă vasul şi se continuă coacerea încă 20 minute, după care se testează dacă pulpele sunt pătrunse. Coacerea poate dura mai puţin sau mai mult timp, în funcţie de grosimea lor. Sunt gata dacă prin înţepare, sucul cărnii este transparent (nu rozaliu).

După care se testează dacă pulpele sunt pătrunse 

După ce se scoate din cuptor, mâncarea se lasă deoparte timp de 5 până la 10 minute înainte de servire.

Se garniseşte pe deasupra cu pătrunjel proaspăt. Vă dorim poftă bună! 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!