Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mancare de praz cu masline, reteta delicioasa de mancare, este buna si se face usor, cu ingrediente putine, ieftine, la indemana oricui. Aceasta reteta face parte din categoria retetelor traditionale, originile ei fiiind in zona Olteniei.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru mancare de praz cu masline:

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE

INGREDIENTE:

3 buc. mari de praz

1 ceapa mare

400 g pulpa de rosii

80-100 ml ulei

200 ml apa

1 morcov subtirel

1 felie ardei gras rosu

3 catei usturoi pisati

150 g masline negre (fara samburi)

1 lingura suc lamiae

sare

piper proaspat macinat

1 frunza dafin

1/2 legatura marar

MOD DE PREPARARE:

Intr-o tigaie sau oala incapatoare incin gem uleiul si calim ceapa pana devine sticloasa. adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul rosu tocat cuburi mici.

Le lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand din cand in cand. 

Intre timp tocam prazul (doar partea alba) in rondele mai groase (1-1.5 cm) si il punem si pe acesta sa se caleasca. 

Daca folosim praz subtire il taiem in bucati de 4-5 cm lungime, nu rondele.

Stingem totul cu sucul de la pulpa de rosii pasata. 

Adaugam sare si piper proaspat macinat, frunza de dafin, usturoiul pisat si apa. 

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba in jur de 15 minute la foc mediu.

Dupa acest interval adaugam maslinele si mai lasam pe foc 5 minute, dar fara capac. 

Iubitorii de mancaruri cu sos mai subtire mai pot adauga 50-100 ml apa in momentul in care se punm maslinele.

Cand mancarea de praz cu masline este gata oprim focul si adaugam mararul tocat marunt.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!