Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gratin Dauphinoise: reteta clasica de cartofi frantuzesti gratinati

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Daca te-ai saturat de retetele cu cartofi pe care le tot repeti de ani de zile si ai vrea sa incerci ceva nou, cu care sa ii impresionezi si pe ceilalti, atunci te sfatuim sa incerci reteta de cartofi gratinati frantuzesti, care va deveni in scurt timp noua ta placere vinovata!

Gratin Dauphinoise: reteta clasica de cartofi frantuzesti gratinati

Gratin Dauphinoise: reteta clasica de cartofi frantuzesti gratinati

Ingrediente:

  • 1.5 kg de cartofi albi;
  • 170 g de branza Gruyere, data pe razatoare;
  • 350 ml de smantana lichida, cat mai grasa;
  • sare si piper dupa gust;
  • 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti;
  • o legatura de cimbru proaspat;
  • 30 g de unt;
  • cascaval sau branza pentru topping (optional).

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Ia un vas cu fund gros sau unul special pentru mancaruri gratinate si unge-l cu unt sau cu alt tip de grasime.

 Curata cartofii, spala-i si taie-i in felii cat poti de subtiri. Asaza-i in vasul de mai devreme, astfel incat sa se creeze straturi de cartofi si sa nu ramana prea mult spatiu liber. Asezoneaza-i cu sare si piper si presara pe fiecare strat o cantitate generoasa de branza Gruyere. Pe ultimul strat, presara cascavalul sau un tip de branza la alegere.

Pune smantana lichida, usturoiul si cimbrul intr-o tigaie sau o craticioara si da sosul in clocot pe foc mic.  Scoate cimbrul din sos, apoi toarna-l pe acesta din urma peste cartofi.

 Pune peste cartofii gratinati niste unt si o portie extra de branza sau cascaval, daca doresti. Pune-i la cuptor timp de o ora si jumatate sau pana se inmoaie cartofii, iar stratul de la suprafata este auriu si usor crocant. Serveste cartofii gratinati frantuzesti fierbinti, ca fel principal sau ca garnitura. 

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!