Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de porc la tava

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Carnea de porc dupa mine este “traditional” romaneasca, oricat pui, peste, vita am mancar nimic nu se compara cu gustul carnii de porc.

Reteta de mai jos este o reteta as spune eu traditionala de porc la tava. De ce traditionala? Un ingredient pe care l-am adaugat in plus a fost ardeiul iute verde.

Friptura de porc la tava este usor de preparat si v-o recomand cu caldura pentru masa. In fiecare duminica cand vreti sa aveti o masa in familie mai copioasa. 

Serviti cu cartofi copti si muraturi, salata de varza murata cu piper, salata verde etc.

Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc (ceafa, muschi, cotlet)
  • 1/2 kg cartofi
  • 200 ml suc de rosii / bulion
  • 250 ml vin rosu demisec
  • 100 ml apa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 ardei iute verde
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei

Mod preparare:

Carnea de porc se taie in bucati groase de 1 deget (1,5 cm). Intr-o tava stropita cu ulei se pun bucatile de porc si se da la cuptorul incalzit la 200 de grade pana prind o culoare aurier e o parte.

In acelasi timp se baga la cuptor si cartofii spalati bine si inveliti in folie de aluminiu.

Cand s-a prajit carnea putin se scoate si se intorce si pe partea cealalta.

Intre timp se prepara sosul pentru friptura de porc la tava. Intr-un bol amestecati usturoiul pisat, cimbrul, sarea, piperul, foile de dafin si ardeiul iute.

Adaugati sosul de rosii, apa si vinul si amestecati bine sa se intrepatrunda aromele. Cand carnea de porc a captata o culoare aurie pe ambele parti, scoateti tava de la cuptor si adaugati sosul.

Bagati din nou la cuptor si reduceti caldura la 180 de grade. Din 10 in 10 minute cu o lingura luati sos din tava si stropiti pe deasupra carnea. Tineti la cuptor aproximativ 30-40 de minute pana cand sosul scade si ramane mai consistent.

Servici cu cartofii copti, o frunza de salata verde si sos din tava pe deasupra carnii.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!