Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiftele de pui mumificate

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Un preparat terifiant de gustos, bun de pregătit pentru Halloween, dar și în orice altă perioadă a anului. Chiftelele se pregătesc ușor, iar „mumificarea” lor este distractivă pentru că le vei putea da ce formă îți dorești.  

Chiftele de pui mumificate

Chiftele de pui mumificate

Ingrediente 

  •  
  • Mod de preparare

    Pregăteşte aluatul

    Pune într-un bol încăpător 400 g făină cernută, adaugă 1 ou, un praf de sare, 150 g smântână, 100 g unt și 10 g praf de copt. 
    Frământă aluatul până când devine elastic. 
    Presară puțină făină pe masă și întinde aluatul. 
    Taie aluatul fâșii subțiri pentru a îmbrăca chiftelele mai târziu.

    Pregătește chiftelele

    Taie bucăți 1 piept de pui. 
    Pune bucățile de pui într-un robot de bucătărie și toacă-le cât mai mici. 
    1 morcov pe răzătoare. 
    Toacă 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 legătură de mărar și 1 legătură de pătrunjel. 
    Amestecă pieptul de pui tocat, cu 1 ou, morcovul ras, ceapa, usturoiul și verdeața. 
    Adaugă sare și piper.

    Înfășoară chiftelele în aluat

    Modelează chiftelele în forme rotunde. 
    Presară făină peste ele. 
    Înfășoară chiftelele în fâșiile de aluat. 
    Formează ochi pentru mumiile obținute cu ajutorul unor biluțe din aluat. 
    Folosește mac pentru pupila ochilor.

    Gătește chiftele mumificate

    Pune mumiile într-o tavă de cuptor, lăsând puțin spațiu între ele. 
    Unge aluatul cu care ai înfășurat chiftelele cu un ou bătut. 
    Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45 de minute, sau până când se rumenesc.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!