Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

SCOVERGI ARDELENESTI CU CARTOFI SI BRANZA

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Scovergi ardelenesti, reteta transmisa de generatii in familia sotiei mele, poate fi descoperita si azi in bucatariile din Ardeal. Un fel de langosi cu cartofi si branza, scovergile acestea pufoase si gustoase abia asteapta sa fie unse cu smantana si presarate eventual cu mai multa branza, dar va spun sincer ca merg la fel de bine si cu zahar, o combinatie dulce-sarata de care nu te poti satura usor, asa ca mananci pana simti ca te dai de-a dura pana la pat, caci pe picioare greu vei mai putea sa mergi.

SCOVERGI ARDELENESTI CU CARTOFI SI BRANZA

SCOVERGI ARDELENESTI CU CARTOFI SI BRANZA

INGREDIENTE:

500-550 g faina

1 lingurita zahar

80 g unt

250 g cartofi fierti in coaja

2 oua mici

1 lingurita sare

20 g drojdie

80 g smantana grasa

Pentru umplutura:

250 g branza de burduf

1/2 legatura patrunjel verde

Mai avem nevoie de :

Ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

Frecam drojdia cu zahar intr-un bol pana se dizolva. Cartofii fierti in coaja in apa cu sare vor fi curatati de coaja.

Luam un bol maricel si punem in el cartofii rasi cu drojdia, ouale, smantana, untul, sarea, apoi cu faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Lasam aluatul sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Rupem aluatul in jumatate si intindem pe rand fiecare bucata, pe un blat presarat cu faina sau uns cu ulei, pana ajunge la o grosime de aproximativ 3 mm. 

Acoperim jumatate din aluatul intins cu branza si patrunjel tocat, acoperim cu cealata jumatate si taiem scovergi in forma de patrate,/dreptunghiri sau cu ajutorul unui castron de marime medie decupam cercuri pe care le vom praji in baie de ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti. Vor fi prajite la foc mediu spre mare.

Lasam scovergile sa se raceasca pe un servet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.

Asa cum va spuneam, eu am incercat si varianta dulce: cu zahar pudra.

Sper ca v-am facut pofta si le veti incerca si voi, asa ca va doresc spor la pregatit scovergi cu cartofi si branza de burduf.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!