Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Creier de Porc Preparat Macelareste

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

A trecut ceva timp de când nu am mai mâncat creier de porc, un preparat destul de prezent în copilăria mea, aşa că, devreme ce azi l-am remarcat evidenţiat într-un galantar, mi-am zis că e timpul să-mi înnoiesc celulele nervoase cu o porţie de creier. Această reţetă este şi pentru unii şi pentru alţii adică atât pentru convertirea celor sceptici la cele gustoase cât şi pentru gurmanzii încercaţi şi cu greutate, ca invitaţie la masă.

Creier de Porc Preparat Macelareste
Creier de Porc Preparat Macelareste

Ingrediente:

  • 500 gr. creier de porc
  • 5 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 100 gr măsline picante (măsline verzi umplute cu ardei iute)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 5-6 roşii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • piper, sare,
  • ulei

Mod de preparare:

Spălăm creierul şi înlăturăm eventualele vase de sânge şi cât se poate din pieliţe. Îl punem într-un bol şi spargem peste el cele 5 ouă. Tocăm mărunt pătrunjelul şi mărarul şi le punem în bol. Condimentăm cu piper proaspăt măcinat şi un praf de sare. Amestecăm uşor cu o furculiţă până se formează un amestec omogen dar fară a fărâmiţa excesiv creierul.

Tăiem mărunt ceapa, ardeiul kapia şi 4-5 măsline condimentate. Încingem o tigaie cu două linguri de ulei şi călim ceapa cu un praf de sare, pănă ce devine translucidă. Acum adăugăm ardeiul cubuleţe şi măslinele. Amestecăm, mai ţinem 2 minute pe foc, şi adăugăm creierul amestecat cu ouăle şi verdeaţa. Amestecăm în mod constant, 10-15 minute, până ce constatăm că s-a gătit creierul. Bineînţeles, ouăle se vor prăji repede şi ceva mai târziu şi creierul, dar trebuie să amestecăm pentru a nu se lipi. În final, totul va arăta, ca să mă exprim mai plastic, ca un talmeş-balmeş, că doar este reţetă măcelărească.

Tăiem roşiile sferturi sau jumătăţi dacă sunt mai mici sau cherry. Încingem o tigaie cu o lingură de ulei de măsline şi punem ardeiul iute mărunţit şi căţeii de usturoi tăiaţi felii fine. Adăugăm roşiile tăiate. Dăm un praf de sare. Nu le ţinem pe foc decât două minute, cât le învăluie uleiul, aroma usturoiului şi a ardeiului iute.

Aranjăm pe farfurie creierul cu ouă şi roşiile sotate, ornând cu măsline condimentate. Garnitura asta de roşii condimentate merge foarte bine cu creierul de porc, echilibrându-se reciproc.

Să fiţi bine!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!