Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de pui în sos de fructe de pădure

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Iubesc gustul acrișor al fructelor de pădure, iar astăzi voi lăsa o rețetă delicioasă care va surprinde prin gustul intens, ușor acrișor.  Astăzi am pregătit piept de pui în sos de fructe de pădure, o rețetă ușor de preparat, dar cu un rezultat impresionant, care va câștiga admirația celor ce o vor gusta.

Piept de pui în sos de fructe de pădure

Piept de pui în sos de fructe de pădure

Ingrediente:

  • piept de pui – 4 bucăți;
  • vin roșu 125 ml;
  • fructe de pădure 125 g;
  • ghimbir ras 1 lingură;
  • miere 2 linguri;
  • piper;
  • nucșoară;
  • cuișoare măcinate;
  • condimente pui;
  • ulei floarea soarelui.

Mod de preparare:

Crestează pieptul de pui pe partea cu pielea și adaugă condimentele de pui. 

Lasă-l la marinat în frigider 30 de minute.

Prăjește pieptul de pui în ulei încins, pe ambele părți, până ce pielea devine rumenă.

Când pielea s-a rumenit, așează pieptul într-o tăviță și dă la cuptorul încins la 200°C pentru 15 minute.

Peste uleiul în care s-a prăjit carnea toarnă vinul și pune pe foc frecând depunerile de pe fundul tigăii. 

Pune apoi fructele de pădure și lasă-le la foc mic 5 minute, până se înmoaie.

Adaugă apoi mierea și condimentele (cuișoare, ghimbir, nucșoară, piper).

Lasă-le pe foc câteva minute, apoi adaugă sosul rămas din tava în care s-a copt carnea la cuptor. 

Trece sosul astfel obținut printr-o sită, pasând fructele cu o spatulă sau o lingură.

Se iau bucățile de piept, se taie felii și se montează farfuria.


Rețeta este pentru 4 bucăți de piept de pui, dar eu am facut doar două bucăți.  

Poți folosi câteva fructe de pădure pentru a monta farfuria.

 

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!