
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceasta reteta introduce legume intr-unul dintre preparatele traditionale ale fiecarei familii. Este delicioasa cu ciuperci, mazare si ardei. Folosind o cantitate mica de branza Roquefort, ne asiguram ca sosul este cremos si plin de savoare, dar fara sa contina prea multe grasimi.
Macaroane cu ciuperci si branza |
- 225 g macaroane sau rigatoni
- 170 g mazare congelata
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- ardei gras rosu curatat de seminte si tocat
- 225 g ciuperci taiate in sferturi, daca sunt mari
- 30 g faina
- 600 ml lapte semidegresat
- 1 lingura mustar
- 55 g branza Roquefort taiata bucatele
- sare si piper
Topping
- 30 g branza Cheddar matura rasa
- 55 g firimituri proaspete de paine
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se fierb pastele 10-12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt aproape al dente. Se adauga mazarea in ultimele 2 minute ale intervalului de timp. Se scurg bine pastele si mazarea.
Se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se gateste ardeiul gras 1-2 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc 2-3 minute sau pana ce se moaie, amestecand ocazional.
Se adauga faina, apoi se incorporeaza treptat laptele si se da in clocot, amestecand. Se fierbe incet, pana ce sosul se ingroasa.
Se adauga mustarul si branza Roquefort si se asezoneaza dupa gust (atentie, branza Roquefort este destul de sarata); se amesteca pana ce branza s-a topit. Se adauga pastele si mazarea si se amesteca bine. Se toarna mixtura intr-un vas termorezistent.
Se amesteca branza Cheddar cu firimiturile de paine si se presara peste mixtura de paste. Se pun la cuptor 10-15 minute sau pana cand se rumenesc putin si incep sa bolboroseasca.
Se servesc imediat.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.