Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Coşuleţe din cotlet de porc umplute cu ciuperci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru mesele pregătite cu ocazia sărbătorilor de iarnă aveţi nevoie de o reţetă mai deosebită. Vă propunem reţete delicioase şi rafinate, pe care le-aţi fi putut foarte bine comanda într-un restaurant de elită.

Coşuleţe din cotlet de porc umplute cu ciuperci
Coşuleţe din cotlet de porc umplute cu ciuperci

Ingrediente:

  • 500-600 g cotlet de porc dezosat
  • 20 g slănină
  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr fasole verde (sau din conservă)
  • 2-3 legături de ceapă verde sau o ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1 linguriţă muştar (opţional)
  • 50 g unt (se poate înlocui cu ulei)
  • 2-3 caţei de usturoi
  • Piper, sare
  • 100 ml zeamă de oase sau apă

Mod de preparare:

1. Curăţaţi bine carnea, apoi, cu un cuţit ascuţit, desfaceţi bucata de pulpă, astfel încât să obţineţi o bucată cât mai mare şi mai subţire de carne, asemanatoare unui şniţel de dimensiuni mari.

2. Bateţi uşor carnea cu un ciocan de şniţele, apoi presăraţi sare şi piper.

3. Separat, preparăm umplutura de ciuperci. Slănina se taie mărunt şi se prăjeşte la foc mic până devine sticloasă. Ciupercile curăţate se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă cu ceapa călită în ulei şi ardeiul tăiat în cubuleţe. Se presară un vârf de cuţit de boia şi sare şi se lasă să fiarbă în zeama lor.

4. Pentru fiecare bucată de carne scoateţi câte o linguriţa din ciupercile pregătite. Adăugaţi 2-3 linguri de pesmet, cât să absoarbă zeama ce a mai rămas de la ciuperci. Puneţi câte o linguriţă din amestec în mijlocul fiecărei bucăţi de carne. Cu ajutorul a trei scobitori, clădiţi cuiburile de carne, pe care le puneţi apoi într-o tavă. În tavă puneţi de asemenea cam ½ cană de apă sau zeamă de carne şi o bucăţică de unt de mărimea unei nuci. Pentru a da o aromă mai exotică, opţional se poate adaugă şi o linguriţă de muştar. Se dă la cuptor.

5. Se coace la foc mic, aproximativ 30 de minute, apoi, pentru a capătă culoare, la foc mai iute, cam 10 minute.

6. Între timp, se fierbe fasolea verde în apă cu sare şi unt. Pe timp de iarnă se poate folosi la fel de bine fasole verde din conservă. Când e gata, se scurge de apă şi se amestecă cu mujdei de usturoi.

7. Nu ne-a mai rămas decât să pregătim cuibul pentru coşuleţele de carne. Într-un platou, se pun restul de ciuperci, de jur împrejur se pune fasolea verde, iar în centru aşezăm coşuleţele.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!