Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi frantuzesti

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Sunt zile in care, parca suntem satui de carne, parca nu ne mai place, desi fac destul de des si preparate cu legume. Asa am patit intr-una din zilele trecute. Imi doream sa fac un preparat fara carne si tocmai sosise sotia cu oua. Pe loc mi-a zburat mintea spre acesti cartofi, care sunt de o mare bunatate. Ii puteti manca simpli, sau ii puteti servi si ca garnitura, este alegerea voastra.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

INGREDIENTE:

  • 10 cartofi potriviti
  • 6 oua fierte tari
  • 150 gr cascaval
  • 200 gr mozzarella
  • 3 linguri pline cu smantana de tara
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • patrunjel verde
  • 1 lingura unt

MOD DE PREPARARE:

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. 

Ii fierbem cam 25 de minute.  

Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se raceasca. 

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari, mozzarella o taiem cubulete mici. 

Cartofii reci ii decojim, ii taiem felii rotunde. 

Decojim ouale fierte, le taiem tot felii rotunde. 

Pregatim doua vase de ceramica potrivite (sau puteti folosi un singur vas mai mare). 

Ungem vasele bine cu unt. 

Asezam un strat de cartofi, presaram putin cascaval, apoi un strat de oua, iar la final un alt strat de cartofi. 

Batem oul spuma, adaugam smantana, sare, piper si ierburile de Provence. 

Turnam acest amestec in ambele vase. 

Deasupra presaram restul de cascaval si cuburile de mozzarella. 

Introducem vasele in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute, la o temperatura potrivita. 

Cand cartofii prind o crusta rumena deasupra, ii scoatem si ii lasam putin la racorit. 

Ii servim calzi, cu o salata sau o muratura si cu putin patrunjel verde tocat, deasupra. 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!