Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Toba la sticla – reteta de piftie rapida

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Toba la sticla – reteta de piftie rapida, fara membrana, facuta simplu, doar din rasoale de porc. Toba la punga sau in cutie de plastic, usor de facut si foarte ieftina.

Toba la sticla – reteta de piftie rapida

Toba la sticla – reteta de piftie rapida

Ingrediente:

  • 1,5 kg de rasol de porc
  • 2 bucati de soric
  • sare
  • jumatate de ardei iute uscat
  • 1 captana mica de usturoi

Mod de preparare:

Bucatile de rasol trebuie tinute in apa rece cu sare timp de cateva ore. 

Schimbam apa de cate ori se va inrosi. 

Apa trebuie sa ramana limpede.

In felul acesta iese sangele, iar zeama va fi limpede, nu va iesi multa spuma la fiert.

Punem totul intr-o cratita la fiert, punem apa cat sa acopere carnea, cam cu 2 degete deasupra. 

Mai punem o lingurita de sare, nu mai mult, pentru ca deja si-a luat sare carnea.

Pornim focul la maxim la inceput, cat sa dea in clocot. 

Cand a dat in clocot adunam spuma de deasupra si reducem focul.

Adaugam acum ardeiul iute si usturoiul. 

Lasam asa sa fiarba, la focul cel mai mic posibil, pana cand va fi patrunsa foarte bine carnea. 

Poate dura si 3-4 ore, in functie de cat de tare este carnea.

Daca mai este nevoie, mai completam cu putin apa fierbinte, totul trebuie sa fie bine acoperit de apa, dar nu mult. 

Doar cat sa fie bine acoperita carnea.

Scoatem carnea separat sa se raceasca. 

Lasam si zeama sa se raceasca, apoi adunam grasimea de deasupra cu o lingura.

Vom folosi doar zeama bine inchegata si cat mai putina grasime posibil. 

Incalzim zeama, iar intre timp scoatem carnea de pe os si o taiem cubulete, cam de 1,5-2 cm.

Incalzim zeama, dar mai intai, nu uitati sa curatati bine grasimea de deasupra, cu o lingura! 

Mai gustati zeama de sare si piper si mai adaugati, daca este nevoie.

Sfat:

Recomand sa puneti acum putin piper proaspat macinat. 

Va da o aroma delicioasa.

Daca zeama nu s-a inchegat bine dupa racire, o mai puneti la fiert, sa scada dar nu mai mult de jumatate. 

Se va mai lega.

Pregatim un bidon de plastic, o punga sau o cutie de plastic, ce aveti la indemana sau ce preferati. 

Punem carnea in bidon, apoi adaugam zeama.

Agitam putin bidonul ca sa se aseze carnea si sa iasa aerul.

Punem toba la rece, iar dupa ce se raceste mai bine, o putem pune in frigider.

Mod de prezentare si servire:

A doua zi, se taie bidonul cu un cutter sau un foarfece.

Se taie felii foarte usor.

Se serveste alaturi de paine de casa proaspata.

Va recomand mereu sa gatiti gustos si simplu.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!