Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mălai dulce sau prăjitura sotiei mele

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Iți mai amintești gustul de mălai dulce, desertul cu care sotia te răsfăța.

Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un mălai dulce reușit.

Îl poți servi, o notă mai modernă, punând lângă feliile de mălai dulce și un topping de ciocolată, un sos de zmeură sau poate smântână dulce. Indiferent ce vei alege, cu siguranță nu vei da greș, iar rețeta de mălai dulce va deveni preferata tuturor membrilor familiei.

Mălai dulce sau prăjitura sotiei mele
Mălai dulce sau prăjitura sotiei mele

Ingrediente:

  • 150 g Mălai Extra
  • 50 g Griș
  • 3 ouă mari
  • 450 g iaurt foarte gras
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 150 g de zahăr tos

Mod de preparare

Scoate din dulap un castron încăpător și amestecă în el Mălaiul Extra, Grișul și praful de copt.

Separă apoi albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, pune gălbenușurile, zahărul tos și iaurtul, apoi amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer. Treptat, vei adăuga atât uleiul, cât și laptele.

După ce ai omogenizat ingredientele, înlocuiește mixerul cu un tel și încorporează și compoziția obținută, cea formată din Mălai Extra, Griș și praftul de copt. Amestecă bine-bine, până când ingredientele s-au unit perfect într-o compoziție fină.

Separat, ia un alt vas și bate albușurile spumă. Mai apoi, încorporează spuma în compoziția de mai sus, însă treptat, astfel încât să-i conferi aluatului o textură aerată.

Acum, nu-ți mai rămâne decât să dai mălaiul dulce la copt. Pentru asta, ia o tavă încăpătoare și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Apoi, toarnă compoziția în ea, având grijă ca aceasta să se așeze în mod uniform în tavă.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. În continuare, nu trebuie decât să ai răbdare ca mălaiul dulce să se coacă preț de 40 de minute. Verifică dacă prăjitura mălai dulce este bine coaptă cu ajutorul unei scobitori. A trecut testul? Perfect, acum o poți scoate cu grijă din cuptor.

Lasă tava la răcit timp de câteva minute, pentru ca după aceea să poți orna mălaiul dulce cu zahăr pudră, fructe, topping-uri sau diverse sosuri care-ți sunt pe plac. În unele zone din Ardeal, mălaiul dulce este înnobilat cu dulceață de casă și smântână proaspătă.

Acum că ai decorat frumos mălaiul dulce, nu mai ai decât un singur lucru de făcut: să-i inviți pe cei dragi la masă, cu mic cu mare.

Vă dorim poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!