Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tiramisu cu piscoturi rulate

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Tiramisu, desertul italian care a cucerit intreaga lume! Iti place tiramisu clasic cu piscoturi insiropate cu cafea si crema fina cu mascarpone?

Atunci vei adora aceasta varianta cu piscoturi rulate, o reteta de Tiramisu fara oua, deosebit de aromat dar si foarte aspectuos. Impresioneaza-ti musafirii, prietenii si familia cu acest desert fabulos!

Tiramisu, reteta de desert italian fin, savuros si foarte usor de pregatit. Tiramisu clasic este unul din cele mai populare deserturi din lume!
Tiramisu cu piscoturi rulate
Tiramisu cu piscoturi rulate

Ingrediente:
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 30 buc piscoturi
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300 ml cafea indulcita

Mod de preparare:

Incepe prin a mixa crema de mascarpone cu frisca lichida indulcita dar nu inainte de a presa cu o lingura crema de mascarpone sau de a o mixa pentru doua secunde. Atentie! Cele doua ingrediente trebuie sa fie reci de la frigider.
 Adauga si esenta de vanilie si mixeaza pentru 2-3 minute sau pana cand crema va avea tinuta.
 Trece rapid piscoturile prin cafea si aseaza-le pe hartia de copt cu partea cu zahar in jos.
 Formeaza 3 randuri a cate 10 piscoturi insiropate.
 Pune 3 sferturi de crema pe stratul de piscoturi, restul de crema o vei pastra pentru decor.
 Intinde crema pe toata suprafata piscoturilor si asigura-te ca stratul va fi putin mai subtire la capat pentru a nu pierde din crema la rulare.
 Pudreaza crema cu un strat de cacao.

Tiramisu fara oua, cu frisca si mascarpone:

Ruleaza piscoturile ajutandu-te de hartia de copt. Intoarce foaia si adu capatul pentru a-l uni cu rulada. Strange bine rulada si capetele acesteia. Si ca rulada sa fie cat mai stransa, foloseste si folie alimentara pentru a inveli rulada.

Pune rulada la frigider pentru minim 6 ore desi mai bine este peste noapte. Astfel aromele se vor imprieteni iar textura cremei dar si a piscoturilor insiropate cu cafea va fi perfecta.

Dimineata sau dupa expirarea timpului de tinut la rece, poti sa treci la decorare. Nu inainte insa de a indeparta folia alimentara si hartia de copt.

Unge rulada cu crema dupa care fa mici striatii cu ajutorul unei furculite. Restul de crema pune-l intr-un cornet si decoreaza rulada cu aveline de crema. Pudreaza rulada cu cacao dupa care Tiramisu este gata pentru a fi servit. 

Pofta buna!

Sfaturi pentru cel mai bun tiramisu, si pentru reteta clasica

  • Cafeaua pentru insiroparea piscoturilor trebuie sa fie o cafea tare. Poti sa folosesti cafea naturala, ness sau cappuccino. Tiramisu clasic se pregateste cu vin, dar puteti folosi si amaretto., brandy sau rom.
  • Daca inlocuiesti frisca lichida indulcita cu smantana pentru frisca va trebui sa adaugi zahar pudra pentru a indulci crema.
  • In varianta pentru copii puteti inlocui cafeaua cu cacao cu lapte.
  • Pastreaza Tiramisu la frigider pentru minim 6 ore inainte de servire!

Caracteristicile:

  • Tava prevazuta in reteta originala pentru Tiramisu clasic este rotunda insa se admite si tava dreptunghiulara sau patrata dat fiind forma piscoturilor.
  • Retetele moderne prevad combinatii de frisca si spuma de albus combinate cu mascarpone facand ca desertul sa fie mai light si mai spumos.
  • Exista variante cu capsuni, banane, ananas sau ciocolata insa acestea nu sunt considerate variatii ale Tiramisului Original ci variatii ale desertului englezesc trifle.
  • Si pentru ca este un desert italian, exista numeroase controverse in Italia privitoare la piscoturi. Unele restaurante folosesc pavesini in loc de piscoturi pretinzand ca reteta originala de Tiramisu se pregateste cu acesti biscuiti dulci de forma piscoturilor.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!