Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu fac prea des mâncărică de mazăre, ci mai ales în post, dar cum până atunci mai sunt vreo trei săptămâni, m-am gândit că dacă adaug niște cârnați afumați de porc ar ieși ceva foarte gustos și potrivit pentru acest anotimp. Pentru a tempera gustul puternic al mazărei, am adăugat la mâncărică și morcovi buni, dulci și plăcuți, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor.

Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc

Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc

INGREDIENTE:

  • 250-300 grame de mazăre
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel tocat
  • 2 cârnați afumați de porc

MOD DE PREPARARE:

Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot.

Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește cu ceapa și usturoiul. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și o lingură de pastă de tomate. Se călesc înăbușit toate legumele, până ce mai scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie rondele și se adaugă în vasul cu legumele călite. Se adaugă  250-300 ml de apă și se fierb ingredientele la foc mic, înăbușit.

Când mazărea a dat în clocot, se strecoară și se adaugă în oala cu legumele care fierb înăbușit. Se lasă mâncărica la fiert încă două-trei clocote, până ce scade sosul și toate legumele sunt bine pătrunse.

Se condimentează după gust cu: sare, piper, cimbru și se presară pătrunjel tocat.

Se servește caldă, cu cârnați afumați de porc, rumeniți frumos în tigaie.

SFAT:

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu devină amare, ci să rămână dulci și plăcute.

Mazărea trebuie să dea un clocot separat, înainte de a fi adăugată în oală, ca să se mai diminueze gustul ei puternic.

erbeți legumele înăbușit, la foc mic, până se pătrund și scade sosul.

Nu faceți rântaș la sos, decât numai dacă vă place astfel.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!