Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura tiganesca cu garnitura

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețetă de friptură țigănească

Ieftin, rustic și sățos, în general fără garnitură, poate doar cu o salată lângă, friptura țigănească este un deliciu. Rețeta, originală și autentică, arată spiritul etniei.

Friptura tiganesca cu garnitura
Friptura tiganesca cu garnitura

Ingrediente:

  • 1.5 kg carne porc [ cu grasime ]
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita maghiran uscat maruntit
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa, patrunjel verde -pentru decor

 Mod de preparare:

Feliază carnea și bate-o ușor cu ustensila specială pentru șnițele, apoi curăță usturoiul și taie-l felii. 

Nu-l pisa, căci se dorește ca friptura să aibă gust moderat de usturoi. 

Pune carnea într-un bol, presară deasupra ei sare, piper, boia și măghiranul mărunțit. 

Adaugă usturoiul tocat și toarnă laptele deasupra, atât cât să acopere feliile de carne.

Acoperă bolul cu o farfurie sau o folie de plastic și dă totul la rece, lăsând să se odihnească la frigider peste noapte. 

A doua zi, scurge lichidul de pe carne și pune minunăția pe grătarul încins și uns cu o felie de slănină afumată. 

Nu este nevoie să ungi bucățile de carne cu ulei, carnea de porc fiind un pic grasă și eliminând surplusul pentru preparare.

Rețeta de garnitură

Chiar dacă se servește doar carnea, alături de salată de cele mai multe ori, mulți simt nevoia unei garnituri mai consistente.

Garnitura
Ingrediente:

  • 5 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură usturoi pudră
  • 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăță cartofii de coajă și spală-i. 

Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. 

Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc. 

Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine. 

Separat, amestecă piperul, sarea, pudra de usturoiu și boiaua, apoi presară condimentele în bol peste cartofi și amestecă din nou. 

Pune cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, fără să-i suprapui. 

Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade și lasa-i jumătate de oră, apoi întoarce-i pe cealaltă parte.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!