Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Crap cu orez și legume

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Tradiția la români spune că în seara de Revelion trebuie să mănânci peşte, așa că am ales pentru tine o reţeta cu totul speciale.

Crap cu orez și legume
Crap cu orez și legume

Ingrediente:

4 fileuri proaspete de crap, 

200 de grame de orez, 

un morcov proaspăt, 

o ceapă albă, 

100 de grame de mazăre, 

o conopidă mai mică, 

200 de grame de unt de bună calitate, 

o legătură proaspătă de pătrunjel, 

sare,

piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Poți să cumperi peşte proaspăt și să îl feliezi acasă sau îi poți cere asta comerciantului. 

Spală bine bucățile de peşte, tamponează-le cu un şervet de hârtie, după care presară puțin piper măcinat și sare.  

Peştele se fierbe preț de 20 de minute iar în apa în care fierbe pune puțină sare și 100 de grame de unt topit. 

Scoate-l după ce a fiert și păstrează-l cald. 

În zeama păstrată adaugă legumele spălate, curăţate și tocate mărunt, inclusiv conopida. 

După ce s-au fiert, scoate-le cu o paletă sau polonic și păstrează-le calde. 

În zeama rămasă adaugă orezul (alege un orez bun, nu alb) ales. spălat și fierbe-l până ce se înflorește. 

După aceasta aşază peştele fiert pe un platou lângă el legumele fierte și orezul. 

Condimentează legumele și orezul cu sare și piper. 

Toarnă peste legume și orez untul topit și verdeaţa spălată, curăţată și tocată cât mai mărunt. 

Nu uita să aşezi alături şi o salată verde.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!