Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Taietei cu varza reteta ardeleneasca traditionala

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Taietei cu varza reteta ardeleneasca traditionala. Taitei cu varza dulce calita. Taitei lati de casa, varza calita cu ceapa si mult piper. Laște cu varza (sau lașcă), asa le zice pe la noi, iar la vecinii unguri káposztás laska (káposztás teszta). Un fel simplu si ieftin de post (vegan) si nu numai.

Taietei cu varza reteta ardeleneasca traditionala

Taietei cu varza reteta ardeleneasca traditionala

Ingrediente:

  • 500 g varza
  • 500 g taietei lati
  • 1 ceapa medie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei

    Mod de preparare:

    Cum se pregateste?

    Varza se curata de frunzele urate de la exterior si se taie in sferturi. Acestea se clatesc bine cu apa rece si se scurg. Apoi se taie varza fideluta, fie cu cutitul, fie cu jilaul (o razatoare speciala pe care o aveau si bunicile noastre). Daca aveti robot de bucatarie cu disc razatoare… v-ati scos 🙂

    Varza astfel taiata se colecteaza intr-un castron potrivit si se sareaza lejer. Se framanta usor cu mainile, fara a o sfarama. Sarea inmoaie un pic varza iar aceasta incape mai bine in oala in care va fi calita.

    Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in tigaie cu 3 linguri bune de ulei. Nu trebuie sa se prajeasca ci doar sa se caleasca, sa devina translucida.

    Imediat se pune si varza taiata si se amesteca bine. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba mocnit la foc mediu spre mic. Ideea e ca varza sa se caleasca in sucul propriu si sa nu adaugam apa. Mai amestecam ca sa nu se prinda cumva.

    Varza nu trebuie calita pana e praf ci e bine sa ramana un pic crocanta, al dente. Se gusta de sare si se pipereaza bine de tot.

    Cand se pun taieteii lati?

    Taieteii folositi la acest fel sunt in mod clasic taietei lati de casa. 

    Puteti sa-i inlocuiti cu tagliatelle daca nu gasiti asa ceva sau cu paste scurte si late. Cele mai folosite sunt modelul „Fleckerl” –  patrate mari – asa cum se folosesc la Vargabeles – reteta aici. 

    Ei se fierb separat in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet. Dupa fierbere taieteii se scurg si se transfera in cratita cu varza calita.

    Se amesteca totul cu delicatete ca sa nu strivim taieteii. Se mai lasa pe foc 1-2 minute si se mai gusta de sare si piper. De obicei se mai pune inca o tura de piper negru proaspat macinat chiar la final.

    Servire taietei cu varza:

    Acesti taietei cu varza se mananca imediat, fierbinti dar sunt gustosi si reci, la temperatura camerei. Sunt un fel de post simplu si ieftin.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!