Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta cu carne tocata si ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Placinta cu carne tocata si ciuperci este una din preferatele familiei. V-am prezentat pana acum o gama de Placinte, dar aceasta cu carne mi-a scapat. Fie ca este cu umplutura de carne sau carne in combinatie cu ciuperci, nu cred ca poate refuza cineva. Asa ca va tentez si pe voi sa o pregatiti pentru cei dragi.

Placinta cu carne tocata si ciuperci

Placinta cu carne tocata si ciuperci

Ingrediente:

 – (tava de 12×20):

400 g aluat de foietaj
400 g de carne tocata amestec
1 ceape sau cca. 15 cm de praz
5-6 ciuperci champignon
2 oua mari
sare
piper
2 linguri de pesmet (sau 1 felie de paine inmuiata in lapte)
verdeata proaspat tocata (patrunjel si marar)
 
Pentru uns placinta:
 
1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de pregatire:

Carnea tocata se pune intr-o tigaie pe foc in 2-3 linguri de ulei. Ceapa se curata, se toaca si se pune peste carne. Eu am folosit praz ca-mi place mai mult. Peste carne se adauga apa cu moderatie ca sa se distuie, nu sa se fiarba.

Ciupercile se curata, se sterg si se taie marunt. Se distuie in alta tigaie, iar cand si-a absorbit apa lasata, acestea se adauga peste carnea tocata.

Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga verdeata proaspat tocata. Cele doua oua se bat doar cu o furculita si se adauga peste farsa. Puteti sa puneti 2 linguri de pesmet daca vi se pare compozitia prea umeda sau puteti sa adaugati o felie de paine alba inmuiata in lapte, care apoi se scurge si se adauga in umplututa.

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Aluatul de foietaj (400 g) se imparte in doua. Se aseaza o foaie in tava de 12 x 20 cm si se pune umplutura de carne cu ciuperci tasand-o bine cu o lingura.

Se acopera cu restul de foaie care se inteapa cu o furculita din loc in loc, ca sa poata iesi caldura degajata. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingura de lapte si cu o perie se unge placinta.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-45 de minute sau pana prinde culoare si se desprinde de pe pereti tavi.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate din tava.

Se serveste calda, dar se poate pune la frigider si la servire se incalzeste in cuptorul cu microunde. 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!