Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptură de vită

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Indiferent că este o ocazie specială sau nu, încearcă reţete de fripturi festive. Se fac mai uşor decât crezi, au gust bun şi o aromă tare pofticioasă. Nu ai nevoie de multe lucruri de cumpărat, întrucât, cu siguranţă, majoritatea ingredientelor le ai deja. Foarte delicioasă. E cu paste şi sos pesto. Foarte bună! Spor la gătit şi poftă bună!

Friptură de vită

Friptură de vită

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 300 g paste
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 12 măsline fără sâmburi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură capere
  • 400 g roșii tăiate bucăți (conservă)
  • 2 căței usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată împarţi carnea în 4 bucăţi. Freacă apoi carnea, pe ambele părţi, cu puţin piper negru, proaspăt râşnit, şi cu 1 lingură de ulei de măsline. Prăjeşte-o în ulei încins, într-o tigaie mai mare. Scoate-le folosind o furculiţă şi pune-le într-o farfurie. Dacă vrei să se păstreze calde, acoperă-le cu altă farfurie.

Apoi prepari sosul. Pune în tigaie usturoiul, restul de ulei şi ceapa. După maxim 5 minute, timp în care s-au călit la foc potrivit spre mic, încorporează vinul şi roşiile. Lasă să fiarbă înăbuşit maxim 10 minute. Ocazional amestecă în tigaie, pentru ca roşiile să se desfacă, iar sosul să se formeze.

Pune la fiert şi pastele, în apă cu puţină sare. Lasă-le să fiarbă în jur de 7-8 minute, după care scurge-le. Amestecă sosul cu măslinele şi busuiocul şi potriveşte gustul de piper şi sare.

Pune bucăţile de carne în tigaie, peste sos. Ia câte o lingură din sos şi toarnă peste ele. Distribuie apoi pastele uniform în fafurii, decorează-le cu frunze de busuioc şi adăugă sosul şi carnea.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!