Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tuslama, ciulama cu burtă de vită

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ciorba de burta tot am facut pâna acum dar tuslama niciodata ! Am mancat la un local, ne-a placut si am zis sa incerc si eu. Pâna la un punct se aseamana cu ciorba de burta dar este mai degraba o mâncare,  se aseamana cu ciulamaua, un felul doi, foarte buna !

Tuslama, ciulama cu burtă de vită
Tuslama, ciulama cu burtă de vită

Ingrediente:

Burtă de vită 1,2 kg
Oase de vită cu carne 700 g (rasol, piept)
Morcov 3 buc
Rădăcină de pătrunjel 1 buc
Păstârnac 2 buc
Țelină 1/2 buc
Ceapă 2 buc
Foi de dafin 2-3 frunze
Făină 70 g
Ulei de floarea soarelui 4 linguri
Gălbenușuri 2 buc
Oțet 3 linguri
Usturoi 4 căței
Sare
Piper boabe
Piper măcinat

Mod de preparare:

Curățați și spălați burta și oasele de vită cu carne (rasol/ piept de vită). Puneți burta și oasele cu carne de vită într-o oală.

Adăugați o lingură de sare. Acoperiți cu apă și puneți la fiert. Luați spuma până când nu se mai formează.

Adăugați legumele întregi, curățate: 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 bucăți de păstârnac, 1/2 țelină și 2 cepe, o linguriță de piper boabe și 2-3 foi de dafin.

Lăsați să fiarbă 3-4 ore la foc mic cu capacul pus. Când este gata, scoateți legumele din oală.

Scoateți burta și carnea. Lăsați deoparte să se răcească.

Tăiați burta fâșii, dezosați carnea și strecurați zeama.

Într-o tigaie adâncă încăpătoare (tip wok) puneți 30 ml ulei de măsline. Căliți un morcov dat prin răzătoarea mică.

Adăugați puțină zeamă strecurată. Amestecați până se omogenizează. Adăugați apoi 70 g de făină de grâu.

Amestecați până când făina se combină cu morcovul.

Adăugați 1 litru de zeamă strecurată, puțin câte puțin, amestecând continuu.

Gătiți aproximativ 15-20 de minute pentru a obține o compoziție cremoasă dar nu foarte tare. Dacă este nevoie mai adăugați zeamă.

Dați focul la minim. Într-un castron amestecați 2 gălbenușuri cu 3 linguri de oțet și 4 căței de usturoi zdrobiți.

Adăugați peste compoziție si amestecați 2-3 minute. Opriți focul. Adăugați sare și piper măcinat după gust. Amestecați.

Puneți burta tăiată fâșii și carnea mărunțită.

Amestecați până când sosul se combină cu carnea.

Serviți cu pâine și ardei iute.

Consumați cu moderație!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!