Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Musaca de post cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Preparatele de post pot fi la fel de savuroase ca oricare altele daca stii cum sa le prepari. Ti-am pregatit pentru azi o alternativa a musacalei clasica, carnea fiind inlocuita de ciuperci. Este simplu de preparat si va fi apreciata de intreaga familie.
Musaca de post cu ciuperci
Musaca de post cu ciuperci
Ingrediente:
  • 500g cartofi
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • o conserva de rosii taiate cubulete
  • 2 rosii medii
  • o legatura marar
  • ½ ardei gras, rosu
  • 150 g branza tofu
  • 4 lg ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spala cartofii si curata-i de coaja. Taie-i apoi felii rondele si prajeste-i in baie de ulei ana devin usor crocanti. Scoate-i pe un prosop de hartie si lasa-i sa se raceasca.

Spala bine ciupercile si taie-le bucatele mici.

Toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie incapatoare, alaturi de uleiul de masline. Cand incepe sa se inmoaie adauga si usturoiul pisat foarte bine. Lasa-le timp de un minut apoi adauga ciupercile si un praf de sare. Vupercile isi vor lasa foarte multa apa. Fierbe-le impreuna pana cand nivelul apei scade la jumatate.

Intre timp, adauga in robotul de bucatarie conserva de rosii si ardeiul gras si paseaza-le pana obtii o pasta fina. Adauga pasta peste ciuperci si lasa totul sa dea in clocot. Cand este gata amesteca totul cu branza tofu, rasa si mararul taiat marunt. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Sareaza cartofii si asaza un strat generos in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu pesmet. Adauga apoi compozitia de ciuperci si pune restul cartofilor deasupra.

Peste cartofi adauga un rand de rosii taiate felii. Optional poti presara deasupra branza tofu rasa.

Coace musaca timp de 30 de minute la cuptorul incins la 180oC.

Serveste musacaua calda, alaturi de o salata de rosii.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!