Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Coaste de porc cu cartofi la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ai invitaţi la masă şi cauţi un preparat săţios, dar nu foarte pretenţios? Atunci încearcă această reţetă de coaste la cuptor cu cartofi bine rumeniţi. N-ai cum să dai greş, iar invitaţii se vor linge pe degete! 

Pentru această reţetă, nu vom marina coastele. Este preparatul perfect pentru o cină cu prietenii.

Coaste de porc cu cartofi la cuptor

Coaste de porc cu cartofi la cuptor

Ingrediente:

- 1 kg costiţe de porc 

- 5 cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii

- 3-4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt

- o linguriţă de chimen

- ½ linguriţă boia de ardei iute

- 1 legătură de pătrunjel, spălat şi tocat mai mare

- 4-5 linguri ulei de măsline

- sare şi piper proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii, nu mai groase de ½ cm. Coastele de porc se taie câte două. Pătrunjelul se spală şi se toacă mai mare, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade C/ 350 grade F.

Se ia o tavă de copt legumele şi se pun cartofii tăiaţi felii, în tavă, într-un singur strat. Într-un castron se pune pătrunjelul tocat, usturoiul, boiaua de ardei, chimenul, sarea şi piper. Se amestecă bine. Coastele de porc se trec prin pătrunjel, astfel încât acestea să fie acoperite uniform.

Puneţi coastele de porc peste cartofii din tavă şi presăraţi deasupra ulei de măsline. Adăugaţi sare şi piper, dacă mai este nevoie. Tava se pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 minute, până când carnea începe să se desprindă de pe os.

Serviţi coastele de porc şi cartofii cu o salată de crudităţi. O altă variantă de garnitură ar fi varză şi ceapă, caramelizate. 

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!