Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa de piersici

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Supa de piersici sau alte fructe. In zonele unde populatia maghiara este numeroasa, vara (si nu numai) se face supa de fructe. In functie de sezon se incepe cu supa de visine, supa de piersici, supa de mere sau supe cu amestec de fructe: mere, pere, prune – combinatiile sunt nelimitate. Chiar si iarna se poate face supa de fructe, din compoturi. 

Supa de fructe se poate manca si calda si rece, este aromata si racoritoare. 

Supa de piersici

Supa de piersici

Ingrediente 

  • 4 piersici
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la ½ lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Piersicile se spala si se taie cubulete.

Daca doriti se poate indeparta coaja dar daca aceasta e subtire se poate lasa pentru ca e foarte aromata. Puteti taia piersicile marunt sau bucatele mai mari, in functie de preferinte. Se pun la fiert piersicile in putina apa, cat sa le acopere. Deasupra se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si un strop de sare.

Intre timp se freaca oul cu faina astfel incat sa nu aiba cocoloase. Se subtiaza apoi treptat cu lapte.

Cand supa de piersici incepe sa fiarba se lasa 2-3 minute la clocotit apoi se trage de pe foc si amestecand continuu se adauga oul frecat cu faina. Se reaseaza pe flacara mica pana da un singur clocot dupa care se stinge focul. Se acopera si se lasa un pic la racorit.

Servire 

Supa de piersici se serveste calda sau rece. Este foarte cremoasa si aromata, fructele nu sunt terciuite. Este foarte racoritoare vara, cand se scoate direct din frigider.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!