Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui Peperoncino cu paste si crema de avocado

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Am ajuns la reteta de azi. Am vrut ceva simplu care sa puna in valoare piureul de ardei iute ramas de la prepararea uleiului picant. A iesit o cina "inchegata" ca si arome si doar picanta, daca va ingrijorati cumva sa nu fie foarte iute. Nu e, e mediu picanta.

Pui Peperoncino cu paste si crema de avocadoPui Peperoncino cu paste si crema de avocado

Pui Peperoncino cu paste si crema de avocado

Ingrediente:

1/2 piept de pui (un lob; aprox 400 gr)
100 gr paste scurte (rigatoni)
2 linguri ulei picant facut in casa
1/2 din piureul care a ramas in sita la prepararea uleiului picant
sare, piper negru

Piure de avocado:

1/2 avocado
1 lingura suc de lamaie
2 linguri apa
sare

Servire:

1/4 ceapa rosie
cateva rosii cherry

Mod de preparare :

Se taie pieptul de pui in 4 fasii pe lungime. Se presara cu sare si piper negru si doar un strop de ulei, cat sa nu se lipeasca de gratar. Se maseaza bine.
 
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg cand sunt fierte.
 
Se incinge o tigaie grill (de fonta preferabil; sau o tigaie normala de fonta) 5 minute pe foc mare. Se pun feliile de pui in tigaie (trebuie sa sfaraie cand le puneti) si se lasa 3-4 minute / parte, pana sunt frumos rumenite peste tot. Se scot din tigaie.
 
Tocati ceapa rosie cubulete cat mai marunte si le presarati cu putina sare.
 
In blender mixati avocado cu sucul de lamaie, apa si putina sare pana aveti un piure fin si moale.
 
Intr-o tigaie normala, nu foarte larga (aprox. 20-22 cm) se adauga uleiul picant si 1/2 din pasta de ardei iute ramasa de la prepararea uleiului. Cand sfaraie, se adauga bucatile de pui si se lasa sa se friga cam 1 minut / parte, doar cat sa abosarba si sa se acopere cu sos. Le intorceti de cateva ori sa se imbibe de sos peste tot. Se scot din tigaie.
 
In sosul ramas se adauga pastele si se soteaza la foc mediu, amestecand des pana se acopera si absorb si ele restul de sos. Gustati-le de sare, probabil va mai trebui putina.
 
Servire: 
 
Puneti pastele intr-un bol/farfurioara mica si le asezati pe un platou larg. Alaturi intindeti "artistic" piureul de avocado si presarati peste el cubulete de ceapa rosie (cata doriti). Asezati bucatile de pui peste avocado. Alaturi puneti bucati de rosii (pe platoul meu e un soi de rosie verde).
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!