Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Muşchi de porc cu mere şi ciuperci la cuptor

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Un fel principal având raportul optim între dificultatea preparării şi aspect/gust. Prepararea durează ceva timp (cam 3 – 3 ½ h), Cu cantitaţile de mai jos vă ies între 6 şi 12 porţii.

Muşchi de porc cu mere şi ciuperci la cuptor

Muşchi de porc cu mere şi ciuperci la cuptor

Ingrediente:

  • 2 bucăţi de muşchiuleţ de porc (~ 1 kg)
  • 1 ceapă galbenă (curăţată şi tăiată în sferturi)
  • 1 ceapă roşie (curăţată şi tăiată în sferturi)
  • 10 căţei de usturoi (necurăţaţi, dar spălaţi)
  • 4 mere cu coajă
  • 10 – 12 ciuperci Champignon mici
  • ½ linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 baton de scorţişoară
  • 6 – 8 cuişoare
  • 2 tulpini de busuioc uscat
  • 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
  • 200 mL vin alb sec
  • sare marină şi piper mozaic, ambele proaspăt măcinate (după gust)

Mod de preparare:

  • Se spală bine muşchiuleţii şi se şterg cu hârtie absorbantă.
  • Se condimentează cu ghimbir măcinat, sare şi piper, pe toată părţile.
  • Se aşează muşchiuleţii în tava unsă în prealabil cu ulei.
  • Se adaugă alături căţeii de usturoi, sferturile de ceapă, batonul de scorţişoară şi tulpinile de busuioc.
  • Se toarnă cu atenţie peste carne vinul şi restul de ulei şi se acoperă totul cu o foaie de copt bine îmbibată cu apă şi apoi stoarsă.
  • Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170°C, cam o oră şi jumătate, maxim două.
  • Din jumătate în jumătate de oră, mai controlaţi nivelul de lichid din tavă (completaţi-l cu apă sau vin dacă este cazul), mai întoarceţi de pe o parte pe alta bucăţile de muşchi şi ungeţi-le cu lichidul din tavă.
  • Tăiaţi merele în sferturi, scoateţi seminţele şi codiţele, iar în câteva bucăţi de măr înfigeţi câte un cuişor.
  • Spălaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi.
  • Descoperiţi tava, adăugaţi merele şi ciupercile, îndepărtaţi firele de busuioc şi daţi din nou la cuptor până când merele sunt coapte şi carnea se rumeneşte frumos (la 170°C acest lucru se va întâmpla cam într-o oră, maxim 75 – 80 de minute).

Scoateţi muşchiuleţii pe un platou, feliaţi-i şi serviţi.

S-aveţi poftă!


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!