Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi cu brânză la cuptor

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

O garnitura simpla sau un preparat in sine sunt si cartofii la cuptor cu branza telemea. Branza are un gust mai intens, oferind cartofilor o aroma aparte.
Astfel, daca iti doresti sa adaugi ceva nou cartofilor la cuptor, branza telemea este potrivita. In amestec cu smantana si cascaval, branza se toarna peste straturile de cartofi. Pe deasupra se orneaza cu cascaval ras si se da la cuptor.Cartofi cu brânză la cuptor

Cartofi cu brânză la cuptor

Cartofi cu brânză la cuptor

Ingrediente
  • 700-800 g cartofi
  • 200 g brânză telemea
  • 1 ceapă sau 2-3 fire ceapă verde
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 ceasca smântână
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 25 g unt pentru uns tava
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 1 lingurita boia de ardei

    Mod de preparare

     Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

    Brânza se rade şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă laptele şi se condimentează cu sare şi piper.

            Se unge un vas termorezistent cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de cartofi, o parte din ceapa şi usturoiul fin tocate şi câte o porţie din compoziţia de lapte cu brânză şi smântână. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20 minute.

            Se scoate tava din cuptor, se presară caşcavalul şi boiaua de ardei. Se pun din nou în cuptor şi se mai coc, la foc potrivit, 30 minute.

 
 
 
 
 
 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!